Konferencija Weboo - dojmovi, ocjene, pokude i pohvale

Konferencija s temama internet marketinga, Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga 2015 (D.I.M.) uspješno je završila prošli tjedan, 19.03. nešto poslije 16:00 sati. Održavala se u jednom drugačijem, malo manjem 'konferencijskom' prostoru. Umjesto sterilno-korporativnih dvorana s ravno posloženim stolcima gdje možete gledati samo ravno ispred sebe, ove godine odlučili smo promijeniti atmosferu pa tako i prostor održavanja Weboo-a.

Grah je pao na The Movie Pub; veliki, lijep, prostran i prozračan pub u kojemu su sudionici konferencije sjedili udobnije i opuštenije te su za vrijeme predavanja, kao i za vrijeme pauza, mogli popiti piće.

Tijekom konferencije dodijeljene su Masterweb 2015 nagrade u tri kategorije, a najboljih 9 okrunjeno je pobjednicima prema ocjenama stručnog žirija. Sponzor nagrada za najbolje Masterwebovce bio je Avalon koji je podijelio 9 web-hosting Business paketa s 10 GB prostora na godinu dana. Opa!

Završna riječ

Završnu riječ imali ste vi ispunjavanjem ankete i ocjenjivanjem prostora, atmosfere, organizatora i predavača. Ocjene je dobrovoljno podijelilo 30% sudionika koji za nagradu dobivaju sve prezentacije predavača s konferencijskog dana. Kako to biva u demokratskom sustavu, oni koji izađu na izbore dovode novu vlast, tako su sudionici, koji su ispunili anketu, presudili pri završnoj riječi uz ocjene i komentare.

Koplja su se lomila oko prostora u kojem se odvijala konferencija te ste nam rekli da je prostor zaslužio ocjenu 3 što nam govori da možda ipak više volite velike dvorane, puno svjetlosti, manje kontakata s ostalim sudionicima. Uzmimo u obzir da je organizatoru ovo prva ovakva promijena te da će dobro proanalizirati sve vaše komentare vezane uz kritiku ili pohvalu samog prostora.

Organizatoru - odličan, sjedni!

A onda je došlo na red vaše ocjenjivanje same konferencije s kojom ste zadovoljni te ste joj dali 'tvrdu' četvorku. Ocjena nedovoljan u ovom slučaju nije zabilježena pa organizator može sigurno odahnuti. No, ne se i previše opustiti. Informiranjem o konferenciji zadovoljno je uz odličnu ocjenu 46,6% anketiranih sudionika.

Sama atmosfera konferencije zabilježila je ocjenu odličan što posebno veseli organizatora obzirom da je to ono što je i želio postići; da ljudima bude ugodno i da se dobro zabave i opuste, a sjećanja na konferenciju D.I.M. da svakako budu pozitivna. Upućivanjem vaših pitanja mailom i telefonom tebrzinom dobivanja odgovora zadovoljni ste svi te mislite da je organizator obavio svoj posao na razini profesionalca. 

Ocjenjivanje predavača i predavanja

Najbolji pokazatelji kvalitete konferencije su predavači i njihova predavanja koji čine srž ovakvog događaja. Četvorke i petice nesumnjivo su podijeljenje zbog vašeg zadovoljstva.

Anketa nije zaprimila ni jednu ocjenu nižu od 4 ili 5 pri ocjenjivanju predavača i njihovih predavanja. Ljestvica je složena pa je vrijeme i za proglašenje legendarnih TOP5 predavača konferencije 'Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga'.

TOP5 predavači prema ocjenama publike

1.) Ivica Kruhek je kao predavač zaprimio najviše odličnih ocjena, a ista matematika ponovila se i pri ocjenjivanju njegova predavanja.

Sveukupno 62 petice za predavača i njegovo predavanje TOP10 razloga zašto u Hrvatskoj potencijalni kupci odbacuju kupovinu s punom košaricom i kako to spriječiti. Ivica je osvježenje koje publika voli i cijeni! Ivici želimo još puno konferencija s odličnim ocjenama i zadovoljnim sudionicima.

2.) Ilija Brajković drži u ruci samo jednu peticu manje od Ivice te broji 61 odličnu ocjenu što ni ne čudi obzirom da je Ilija godinama proglašavan TOP5 predavačem i tu titulu ne pušta samo tako.

Predavanje Digitalni marketing - podli, prljavi trikovi dobilo je ovacije publike, a jedina je šteta što je Ilija svoje predavanje popratio 'uživo' te sudionici neće dobiti njegovu prezentaciju.

3.) Mario Pintar treća je faca konferencije D.I.M., a zadimio je predavanjem Ne daš mi broj?! Daj mi barem e-mail! čime je dobio, umjesto e-mailova, veliku količinu petica, njih čak 53 što vjerujemo da mu je vrijednije od bilo čijeg broja ili e-mail adrese. Vjerujem da ste puno naučili iz ovog predavanja, osobito o slanju newslettera što je Marieva uža specijalnost. Dakle, kada vam netko ne da svoj broj, tražite da vam da barem e-mail :)

4.) Đuro Korać i na ovoj konferenciji nosi titulu TOP5 predavača te je zbrajanjem petica zaslužio stabilno četvrto mjesto. Đuru i njegovo predavanje Od špekulacije do kalkulacije; kako, kome i što prodavati online u Hrvatskoj sudionici su ocijenili odličnim ocjenama, a kalkulacijom smo došli do broja od 51 odlične ocjene. Špekuliramo da ćemo Đuru uskoro opet vidjeti na nekoj od organizatorovih konferencija.

5.) Krešimir Dominić u svojoj izjavi prije konferencije poručio je da je moguće da će nekome stati na žulj sa čime se nikako ne slaže statistika koja je anulirala stajanje na žulj i Kreši donijela 47 petica publike na konferenciji.

Publika je oduševljena predavanjem Kmee, zločesti marketingaši uzeli su nam igračku. Novo osvježenje, novo lice, publika je rekla svoje!

 

Moderator Weboo-a

Čistom peticom nagrađen je i moderator konferencije, Dino Oreški, koji nije čitao govor s papira, već ga je savladao veče prije te je tečno, ugodno i vrlo simpatično vodio cijelu konferenciju, postavljao pitanja kolegama predavačima i komunicirao s publikom. Nadamo se da Dino neće otići u televizijske voditelje jer ga trebamo i dalje na Web Marketing Akademiji kao redovitog i kvalitetnog predavača.


Prevladale su četvorke

Puno petica, ali nešto više četvorki zaradili su naši preostali predavači: Mislav Malenica, Bruno Blumenschein i Robert Petković koji su samo korak iza najboljih, a jedan korak vrlo je lako nadoknaditi.

Mislav zaslužuje sve pohvale obzirom da je zamijenio kolegicu Majanu u zadnji čas, zbog viroze koja ju je zarobila u krevetu te je veče prije konferecnije pripremao prezentaciju i svoje predavanje za sljedeće jutro.

Bruno je na predzadnjoj konferenciji ponio titulu TOP5 predavača i očito je da ga publika voli, no ovaj puta udijelili su mu više četvorki tako da je sljedeći put vrijeme opet za odlikaša.

Robert je jedini predavač Web Marketing Akademije koji je, unatoč obavezama i putovanju, prioritet dao konferenciji te joj se u potpunosti posvetio, a najstarija sudionica konferencije (gospođa od 70 godina) pružila mu je ruku i čestitala na najboljem predavanju koje je imala prilike poslušati, a poslušala ih je mnogo.

 

Komentar - najbolji pravac prema naprijed

Objavljujemo i mišljenja sudionika konferencije koji su svoj utisak dali kroz anketne komentare:

 • Ipak bi treba biti neki drugi prostor, 60% posjetitelja nije vidjelo prezetnacije i razglas je bio loš.
  Prostor bez buke šalica za kavu. A dolazak nezainteresiranih, pa ometaju one koji jesu ??? ??? 
 • Cijeli dan sam se veselila nagradnoj igri jer sam zbilja jako jako željela priliku za osvojiti predavanje na marketing akademiji i onda sam iz natjecanja isključena samo zato jer sam sjedila na galeriji, a ne dolje gdje nije bilo više mjesta. Mislim da to baš nije bilo fer od vas. Ili su u natjecanju trebali sudjelovati svi sudionici konferencije ili nitko.
 • Bilo bi vrlo zgodno kad bi postojala veća interakcija među samim sudionicima, bilo da neka tema ima okrugli stol, ili pak kakav drugi oblik netvorkinga.
 • Sve je bilo super!
 • Budući da sama lokacija nije bila baš idealna za organizaciju, svi oni banneri sa strane koji su zaklanjali pogleda sa većine rubnih sjedala su bili totalni promašaj i višak. Nitko nije doša na konferenciju da gleda u banner, mogli su se negdje bolje smjestiti gdje ne smetaju. Ostalo je sve generalno bilo ok.
 • Za predavanje Mislava Malenice stavio sam ocjenu 3, nisam bio na predavanju zakasnio sam, pa da ne lupam ocjenu bezveze. Nemam pokuda, samo pohvale. Konferencija mi je bila korisna za saznati neke nove trendove u poslu koji tek pokušavam pokrenuti, a također i za neke kontakte. Hvala!!
 • Sve skupa ocijena vrlo dobar.
 • Posjetitelji na katu nisu vidjeli prezentacija i nisu sudjelovali u nagradnoj igri, sve ostalo je bilo super.
 • :)
 • Bilo je odlično, ali nedovoljno pregledno (prostor nije namijenjen takvoj vrsti događanja), nije se dovoljno čulo predavače (zbog buke kafe aparata i sl.)
 • Jedina zamjerka malo mjesta i buka od strane osoblja na šanku što je prilično ometalo predavanje. Predavači, atmosfera za svaku pohvalu.
 • Dobra ideja s ležernijim uređenjem i stvaranjem bolje atmosfere, ali bi bilo dobro da je bilo više prostora u centralnom dijelu za bolje praćenje samih prezentacija.
 • Movie pub je trebao angažirati jos kojeg konobara za piće i za vrijeme ručka jer na kraju nije do nas došao konobar ni za piće a kamoli hranu. Sam event je dobar bio. Ilija najkorisnije i najbolje predavanje osobno.
 • Moderator ili organizator je morao reagovati na ekipu za prvim stolom kod šanka, osobito na "gospodina" s tregerima koji je predvodio priču. Tu su u momentima bili i predavači koji nastupali, i koji su iskazali izuzetnu netoleranciju prema drugim predavačima na stage-u. Odavno nisam doživio veću nekulturu i nepoštivanje predavača. U jednom trenutku mi je došlo da izađem na stage, zahvalim se što sam prešao 1.100 km i napustim prostoriju. S druge strane, želim pohvaliti Vaš trud oko organizacije i odabira tema, mada ne znam koja je bila ciljana skupina.
 • Vrlo dobro!
 • Premalo prostora, sjedenje na galeriji onemogućilo je normalno praćenje konferencije (ima tona-nema slike).
 • Ovako, loš prostor za event, nedovoljno mjesta za sve, loše organizirane pauze, nedostatak nekog oblika BESPLATNOG pića i snackova, nepostojanje besplatnog ručka ili bilo kakvog obroka, nepostojanje parkinga (besplatnog za posjetitelje) ili barem nekog načina na koji bi se riješio parking za ljude iz udaljenijih mjesta. Obzirom na kotizaciju konferencija nije ispunila moja očekivanja. Dakle od sve što sam naveo imali ste jedino dobre predavače i šteta što konferencija nije bila organizirana na malo većem nivou. Prilikom prijave nitko nas ne upucuje gdje možemo sjeti, da se potrudi naći mjesto, nego ste prepušteni sami sebi. Sve u svemu organizator se treba više potruditi i ozbiljnije shvatiti činjenicu da za 1200 kn kotizacije ljudi očekuju kvalitetan prostor, svoje mjesto, kvalitetna predavanja koja mogu vidjeti i čuti, besplatno pice i jelo (ručak), sređen parking i još poneke sitnice... od svega imali ste samo predavace, koje se tesko vidjelo a isto tako tesko i čulo. Dakle da rezimiramo, pošto smo ja i kolegica došli 5 min do 10, prijavili se, sve je već bilo puno, nitko nije prišao i pokušao nam naći mjesto, na kraju smo sjeli u separe organizatora pa su nas htjeli najuriti, al ipak je gosp. iz "security-a" popustio i dao nam da ostanemo sjediti na klupi tako da smo bili leđima okrenuti predavaču... Cijelu konferenciju bili smo okrenuti leđima predavačima i slabo ih čuli, ništa vidjeli. Ozbiljno razmišljamo da tražimo povrat uplaćenih kotizacija jer za uloženi novac dobili smo samo pokoju korisnu rečenicu koju smo uspjeli čuti u periodima tišine od buke čavljanja ljudi i zveckanja konobarskih rekvizita.
 • Bolje organizirana sjedeća mjesta, mislim da nije u redu da netko sjedi za šankom cijelo vrijeme ili pak na mračnom skučenom katu.
 • Sve pohvale Đuri na odličnom predavanju, šteta što nije ostalo vremena za pitanja. Prostor nažalost nije bio dovoljno dobro pripremljen za količinu ljudi, možda bi drugačiji raspored namještaja poboljšao situaciju. Također u programu konferencije nije bilo dovoljno jasno naznačeno kome je namjenjeno. Predavanja su bila basic, usmjerena na hrvatsko tržište i proizvodr široke potrošnje. Osobno sam možda očekivala i spomen nečega drugačijega ili bar naznaku da me očekuju predavanja s ovakvim fokusom. Ostalo ok.
 • Samo tako i dalje
 • ocjena 5+
 • Bolja organizacija ručka
 • Najbolja konferencija ovog tipa na kojoj sam bila.
 • Prostor nije adekvatan jer se slabo čuje i ne vidi se panel iz svih pozicija, nedudobni stolci, ljudi međusobno pričaju i žamore pa ometaju, više klupska atmosfera.
 • Odlicno, bilo bi super da je cesce
 • Smatram kako organizator nije dovoljno ozbiljno pristupio organizaciji eventa, prije svega trebalo je osigurati adekvatan prostor, dovoljno mjesta, kvalitetne pauze (piće i grickalice), organizirati parking za ljude iz drugih gradova, također i besplatni ručak koji bi uz ovoliku kotizaciju mnogi očekivali. Pobrinuti se da ljudi koji su platili osjete dobrodošlicu, da se za njih i njihove potrebe netko pobrine. U svakom slučaju sveukupni event ispod razine očekivanja. Za metropolu nedostojan događaj prije svega organizacijski, tematika i predavači bili su ok, onima koji su ih mogli vidjeti i čuti. Lijep pozdrav i drugi put molim ozbiljniji pristup organizaciji događaja kome se prisustvovanje ne baš jeftino plaća.
 • Sve super, samo je možda bilo previše ljudi za ovakav prostor pa ovi na katu nisu mogli kvalitetno pratiti predavanja. ali dj je bio super ;)
 • Prostor nije prikladan jer ih većina nije mogla vizualno pratiti predavanje
 • ZADOVOLJNA SAM
 • Malo naprednije teme i bolji predavači

Za kraj, jedna brojka izražena u postocima koja daje vjetar u leđa organizatoru: 94,8% ispitanika odgovorilo je u anketi da želi ponovno biti dio ovakvog događaja.

Organizator se zahvaljuje na pohvalama, a posebno je uzeo u obzir kritike publike koje su dobre smjernice za još bolju organizaciju sljedeće konferencije.

Zahvale

Medijski pokrovitelji odigrali su veliku ulogu u širenju vijesti o konferenciji stoga im veliko hvala na suradnji i objavama. 

Organizacijski partneri bili su desna ruka organizaciji konferencije te im hvala za svesrdnu pomoć. Hvala predavačima na žaru kojim su predavali, na njihovom vremenu i želji da svoja znanja podijele sa svima nama i na ovoj konferenciji. Hvala žiriju koji je imao posla oko Masterweb natječaja te nepristrano donio ocjene i odluke za pobjednike.

Do Web::INDUSTRIJE u lipnju, hvala svima :)

comments powered by Disqus

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.