Dodijeljene su prestižne Masterweb nagrade

U sklopu konferencije 'Weboo 2015 – Dan Internetskog Marketinga', koja se upravo održava u The Movie Pubu, uživo su dodijeljene nagrade 'Masterweb 2015' u 3 zanimljive kategorije:

1.)    Najbolje internetsko bankarstvo
2.)    Najbolja foto-galerija
3.)    Najbolji servis za online prodaju ulaznica

Masterweb nagrada priznanje je struke - jedino ovog tipa koje se dodjeljuje u Republici Hrvatskoj te je posebna čast svim dosadašnjim dobitnicima Masterweb nagrade, a podršku kroz sponzorstvo dao je Avalon s nesebičnim paketima za svih 9 dobitnika.

Finalisti su odabrani na temelju zadovoljavanja osnovnih uvjeta prema odluci organizatora, a konačnu odluku o TOP3 pobjednicima donosi sam žiri kojeg, za ovu prestižnu nagradu za web-zajednicu, čini profesionalan tim od 9 osoba: Marina Obšivač, Emanuel Blagonić, Saša Stanković, Marko Radelić, Matija Gračanin, Dražen Tomić, Goran Čandrlić, Zorin Radovančević te Siniša Randić.

Najbolje internet bankarstvo

Troje najboljih, abecednim redom:

  • Privredna Banka Zagreb (PBZ)

  • Reiffeisen Bank Austria (RBA)

  • Zagrebačka Banka (ZABA)

Stručni tim (žiri) analizirao je i promišljao sadašnje i buduće internetske tehnologije te društveni i marketinški aspekt online poslovanja, a pozitivnom selekcijom dao je javno mišljenje o smjeru budućeg razvoja upotrebljivosti weba:

'Očito je da je za TOP 3 borba je bila 'bit' na 'bit' bez obzira na, ipak, dosta velike razlike u ocjenama. Neke od banaka posljednjih godina intenzivnije razvijaju mobilna rješenja, neke intenzivnije internetska, dakle kroz browser, a ne mobilne aplikacije i stoga je možda baš u tome i problem. Trebalo bi paralelno razvijati oba rješenja jer u konačnici banka dobiva zadovoljnijeg korisnika, upravo onog koji banci za svoje poslove može pristupiti online. 

Manje banke su u svoja internetska bankarstva uglavnom implementirala tek osnovne značajke (pregledi računa, plaćanje naloga i slično), dok veće banke nude pristup i upravljanje širem spektru bankarskih usluga te daju korisnicima i neke dodatne pogodnosti (npr. aplikacije za upravljanje financijama). Ostalima bismo preporučili da prošire mogućnosti svojih rješenja jer u današnje vrijeme značajan broj klijenata želi što više toga obaviti iz udobnosti naslonjača, umjesto odlaska u poslovnicu i čekanja u redu.' 

 

Najbolja foto-galerija

Zadatak žirija bio je pregledati domaće web portale i njihove foto-galerije te pri tome rangirati najresponzivniju (koja odlično radi na najvećem broju rezolucija) foto-galeriju koja ujedno i pruža odlično korisničko iskustvo (eng. UX; user-experience).

Nepobjedivi sa svojim foto-galerijama bili su (abecednim redom):

  • Ilirija d.d. Biograd

  • NK Hajduk

  • Večernji

Žiri ja za ovaj odabir TOP3 pobjednika usuglašen izjavom:

'Žiri je ocjenjivao ukupno 28 galerija, tako da je ova kategorija uvjerljivi 'prvak' po broju prijava za Masterweb 2015. Galerije su različite, od odličnih do loših, s tim da prevladava najviše prosječnih. Rješenja su zaista svakakva, od web stranica koje imaju posebnu mobilnu stranicu na kojoj ne postoji galerija (što je uvelike utjecalo na ocjenu), do posebno prilagođenih galerija koje prate dizajn i rade odlično na svim uređajima od mobitela do desktopa. Također, ima onih koji su razvijali svoju galeriju iz nule, dok ima i onih koji su koristili gotova rješenja. I jedno i drugo je dobro, iako smo prednost davali galerijama koje su vizualno usklađene sa samom internet stranicom.'

Najbolji servis za online prodaju ulaznica

Žiri u kategoriji "Najbolji servis za online prodaju ulaznica" testirao je funkcionalne mogućnosti web-aplikacija za online prodaju ulaznica sa strane kupca te rangirao iste prema vizualnom dojmu i korisničkom iskustvu (eng. UX; user-experience).

Nakon napornog i borbenog žiriranja, donesene su pojedinačne ocijene te je žiri odlučio ovako....

Najbolji servisi u Hrvatskoj su (abecednim redom):

  • Entrio.hr

  • Eventim.hr

  • Regolina.com

Evo i što je zaključio stručni žiri u ovoj kategoriji po završetku žiriranja:

'Analizom konkurenata u kategoriji u ovoj kategoriji, pobjedu je odnio www.entrio.hr ponajviše radi najboljeg 'user experiencea'. Mogućnosti kreiranja vlastitih događaja, jednostavnost korištenja i distribucije kroz društvene mreže i vlastite web stranice su zasigurno doprinijeli najboljim ocjenama. Ostali servisi, iako napredni u pogledu sadržaja i pristupa, još uvijek malo zaostaju za Entrio.hr-om, ali smatramo da kroz sljedeće iteracije mogu poboljšati svoja korisnička sučelja te postati još popularniji. Istaknuli bismo iznimno dobru selekciju sadržaja na Regolina.com te razočaranje malim brojem ulaznica za koncerte na drugim servisima za online prodaju ulaznice.'


Fotografije sa dodjele nagrade Masterweb 2015 u ove tri kategorije pogledajte na Fejsu.

 

comments powered by Disqus

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.