Zna li tko? Zna - Znatko!

ZnatkoZna li tko kako optimizirati Google Adwords kampanju da cijena klika bude ispod $10 dnevno? Zna li itko da li se stvarno mogu kupiti prijatelji na Facebook-u? Može li mi netko pomoći i odgovoriti na pitanje da li meta-tag keywords utječe ili ne na SEO tj. na moj SERP? Zna li tko kako PHP skriptu koja koristi mysql_*() funkcije poboljšati da mi ne iskače depricated upozorenje? Gdje se nalazi prikaz najprofitabilnijih URL-ova u Google AdSense-u?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja možete postaviti na PiO forumu (nije klasičan forum već forum s pitanjima i odgovorima) koji je danas (na šesti rođendan firme Marketing odjel d.o.o.) instalirala kako bi svim posjetiteljima te svim polaznicima Web::Edukacije i Web Marketing Akademije omogućila stvaranje baze pitanja i odgovora na njih. Vaš novi PiO forum se zove - Znatko!

Zna li tko? Zna - Znatko!

Znatko je naziv za novi PiO forum (Što je PiO forum?; eng. Q&A forum) koji omogućuje svima da postavljaju anonimna tematska pitanja i na njih očekuju odgovor od web-zajednice. Pri tome, Web::Edukacija će u suradnji sa TOP5 predavačima koji predaju na Web Marketing Akademiji dogovoriti suradnju odgovaranja na postavljena pitanja. Truditi ćemo se pronaći odgovor na svako Vaše pitanje, kontaktirati TOP5 predavače i ostale web-stručnjake - ako treba i telefonski. Želimo da ovaj PiO forum živi u sljedećim godinama koje dolaze.

Kako funkcionira Znatko?

Pitajte preko Znatka tematsko pitanje i očekujte odgovor. Ako ga i ne dobijete odmah, pričekajte. Kada tad će se odgovor pojaviti. Osim toga, s vremeno će Znatko sadržavati bazu svih dosadašnjih pitanja i odgovora. Do tada Vam preostaje - da pitate. Vjerujemo da će Vam biti odgovoreno.

Tematska pitanja znače pitanja koja tematski odgovaraju u područje weba, a na koje web-zajednica može dati stručan odgovor. Pitanje "kako popraviti monitor" sigurno ne spada u tu tematiku. Pitanja postavljate uz ostavljanje nadimka (username) tako da su u potpunosti anonimna za javnost. Ne mora Vas biti sram ako ste poznata osoba, ljudi Vas znaju, a Vas zanima odgovor na neko banalno pitanje.

Tematska pitanja se za sada postavljaju samo u tri osnovne kategorije:

 • Web Marketing
 • Web Programiranje
 • Web Dizajn

Ostale tematike ise mogu svrstati u navedene. S vremenom ćemo ih možda i proširiti.

Bodovanje!

Znatko sadrži sustav za bodovanje. O bodovanju odlučuju sami korisnici. Boduju se odgovori, točnost, ali i zanimljivost pitanja, pa i samo komentiranje. Bodovanjem možete dobiti jedan od sljedećih statusa (ako imate više od navedenih bodova):

 • Guru - 500 bodova
 • Napredni stručnjak - 200 bodova
 • Stručnjak - 100 bodova
 • Napredni specijalist - 50 bodova
 • Specijalist - 20 bodova
 • Napredni učenik - 10 bodova
 • Učenik - 5 bodova
 • Napredni početnik - 2 bodova
 • Početnik - 1 bod
 • Novak - 0 bodova

Bodove Vam daju drugi korisnici. Slobodno ih pozovite prijatelje da Vas bolje rangiraju.

Toliko za početak od nas. Kako smo sada na samom startu, preporučam Vam da krenete do Znatka - jer Vam on može pomoći da usvojite nova znanja. I to, ako ne zbog Vas samih, samo se podsjetite koji je slogan Web Marketing Akademije - Jer znanje donosi profit.

Da li želite nešto poboljšati kod Znatka? 

comments powered by Disqus

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.