TOP7 online marketing trendova koji dominiraju

Internet je dramatično promijenio način na koji se dijele informacije te ima dubok utjecaj na marketing. Tvrtke se sve više okreću objavljivanju vlastitog sadržaja umjesto dosadašnjeg reklamiranja koje je postalo dosadno i predvidljivo.
U nastavku pročitajte kojih je to 7 čuda vezanih uz online marketing.

1. Content marketing će biti veći nego ikad 

Jedan od glavnih načina na koji će tvrtke uspostavljati autoritet i dobiti povjerenje svojih potrošača i korisnika jest dosljednim stvaranjem vrijednih sadržaja putem različitih kanala, čime grade svoje potencijalne i dugoročne kupce. Marketing Institute kaže da će nove strategije uključivati društvene medije, članke na poslovnim web stranicama, brošure, studije slučaja, videa i članke na drugim stranicama.

2. Raznovrsnost društvenih mreža

Do prije nekoliko godina tvrtke su bile limitirane društvenim mrežama putem kojih su mogle korisno plasirati svoje marketinške kampanje te su se nalazile, uglavnom, na Facebooku, Twitteru, LinkedInu. S novim društvenim mrežama poput Pinteresta, Google+, Tumblr i Instagram dobivaju na svojem značaju spram tvrtka koje sada imaju mnogo više opcija i načina za plasiranje sadržaja publici. S vremenom je ovo postala potpuno uobičajena opcija te se tvrtke predstavljaju na svakoj spomenutoj mreži kako bi dospjele do gotovo svih mogućih korisnika.

3. Bez slikovnog sadržaja nikamo

Za krajnje korisnike predstavljanje mora biti kratko i efektno.Pogledate li društvene mreže poput Pinteresta, Google+, Tumblra i Instagrama, tri od četiri spomenutih imaju jednu veliku zajedničku stvar – slike.  Slikovni sadržaj ima nevjerojatno veliku viralnu moć. Uspješne objave na blogovima također su pune strateški pozicioniranih slika, fotografija, a još jedan viralno moćan alat predstavljaju infografike kojima prevladava slika s izdvojenim samo najbitnijim, tekstualnim sadržajem.

4. Manje je više

Apple i Google prilikom svojih oglašavanja naglašavaju jednostavnost i minimalnost. Jedan je članak na stranici Forbes.com to opisao ovako: ”U hiperpovezanosti u kojoj živimo, izdvojit će se one informacije – u moru poruka kojima se svakodnevno hranimo – koje su kratke i jasne, a najuspješnije marketinške strategije bit će one koje će promovirati usluge koje će pojednostaviti sam život kupca.”

5. Mobilni sadržaj uvijek 

Mobilni sadržaj i nije neka nova strategija. Kreiranje sadržaja, koji će biti dostupani i na pametnim telefonima i tabletima, kao i responzivni dizajn koji postaje standard jest nešto na što trebate misliti. Prema Forbesu, do 2017. godine 87% prodaja ostvarit će se putem mobitela i tableta.

6. Rast retargetiranja

Retargetiranje oglasa i ponovno ”kontaktiranje” kupaca uzima maha. Za one kojima još uvijek ne znaju – retargetiranje se izvodi s pomoću cookieja, a nakon što posjetitelj napusti neku stranicu, usluge ili proizvodi koje je pregledao ponovno će mu se prikazati na nekim drugim stranicama nakon određenog vremena. Kao da sa sobom imate onu osobu koja Vas uvijek na sve podsjeća.


7. SEO i društvene mreže se vole

Dobro je poznato kako su SEO i društvene mreže sve više povezani i kako jedno bez drugoga više ne funkcionirjua. Ta veza će jačati, a premda social signali nisu još uvijek jaki kao link building, definitivno imaju ulogu u pozicioniranju na Googleovoj tražilici. Pogotovo nakon što se Google fokusirao na to da sadržaj koji predstavlja korisniku koji nešto pretražuje – bude što relevantniji pretrazi.

comments powered by Disqus

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.