Moderni WMA heroji koji podižu prodaju

Moje ime je Stanko. Rođen sam prije 36 godina u jednom malom selu u Istri. Oduvijek sam bio znatiželjno dijete.

Svatko može doći do željenog cilja kao što sam i ja uspio, a ovo je moja priča o putu do uspjeha! 

Škola i izvanškolske aktivnosti nisu bile dovoljne mojem znatiželjnom karakteru. Nogomet mi je bio dosadan iako sam ga redovito trenirao zbog djeda koji je bio vrhunski nogometaš našeg seoskog nogometnog kluba. Svirao sam i gitaru i harmoniku. Harmoniku sam zavolio uz baku koja je bila članica kulturno-umjetničkog društva pa bih nerijetko s njom putovao u inozemstvo i s velikim uzbuđenjem očekivao njihov nastup gdje je binom orila harmonika. Gitara je bila moja ljubav, njoj sam ostao odan do danas. Najviše volim ljetne večeri kad sjednem u svoj vrt i sviram... Sviram do dugo u noć, svoje note, svoje pjesme.

Studij informatike završio sam u Zagrebu. Bio sam jedan od discipliniranih studenata koji su svoje obaveze završavali prije roka. Naučio sam da je discipliniranost stepenica do uspjeha. Zaposlio sam se u jednoj uglednoj tvrtki čiji vlasnik je stranac. Začudo, nije mi bilo do informatičkog posla, počeo me jako zanimati web marketing. Bio sam samouk, pratio trendove i razvijanja na marketinškom tržištu. Tada sam otkrio edukaciju koja mi je bila primamljiva, Web Marketing Akademiju. Pregledao sam program predavanja  i teme te sam čvrsto odlučio da sljedećeg dana izađem pred svog direktora sa svim potrebnim informacijama. Želio sam ovo riješiti u četiri oka, ne mailom. Grčilo me u želucu jer sam znao da ne odobrava financijske izdatke olako te da ću morati imati sažetu, a bogatu priču. Pokucao sam o masivna drvena vrata. Direktor je sjedio u fotelji i čitao novine. Ispričao sam se na prekidanju i zamolio za nekoliko trenutaka te u dahu iznio hrabro i glasno:

'Web Marketing Akademija , 10 predmeta koji obuhvaćaju cjelokupno znanje o internetskom marketingu; online oglašavanje, e-mail marketing, optimizacija web stranica za tražilice, izrada web stranica i web trgovine, detaljne analize posjetitelja i marketinških online kampanja te vođenje društvenih marketinških kampanja. Čak 100 školskih sati, zvučna imena poznatih predavača'.

Morao sam udahnuti zrak i konačno pogled usmjeriti prema direktoru. Ledeno lice direktora, po kojem je bio nadaleko poznat, pretvorilo se u osmjeh, smireno je dodao: 'Sve znam jer upravo sam o Web Marketing Akademiji  čitao u dnevnoj štampi. Želim da ju pohađaš i postaneš certificirani Specijalist za web marketing. Brzo, UPIŠI SE!' A onda smo u isti glas završili rečenicu 'Jer znanje donosi profit.'
Okrenuo sam se na peti, polukružno oko svoje osi i presretan izjurio iz ureda direktora koji je povikao za mnom 'Stankooo, ne zaboravi da kao polaznik WMA imaš pravo na sve konferencije besplatno dolaziti, zato nikako nemoj propustiti konferenciju Weboo o internetskom marketingu!'

Danas sam zaslužno na mjestu voditelja svoga odjela. Primjenom znanja iz svih 10 predmeta tvrtki sam donio financijski rast tako što sam maksimizirao uspješnost prodaje, podigao sam vrijednost naših proizvoda, zaposlio 6 novih osoba te u svojoj tvrtki postao moderni heroj unutar svoje poslovne zajednice. Bio sam dio jedne nezaboravne marketinške družine uz koju sam savladao najnovije vještine i trendove iz područja web marketinga. Bio sam dio tima kojemu su predavali vrhunski predavači nesebično prenosivši svoja znanja i primjere iz prakse, oni koji su radili individulano sa svakim od nas te nas kroz 10 predmeta pripremali za marketinško tržište na kojem vlada rivalstvo te se iz dana u dan potiskuju oni najbolji jer dolaze još bolji. 

Sada sam na vrhu i samo o meni ovisi do kada želim biti ovdje. Pratim trendove poslovanja, dolazim do novih ideja, predvodim jedan vrijedan i uspješan marketinški tim s kojima na sastancima vrlo često izgovaram u isti glas 'Jer znanje donosi profit!'.

Budite kao i ja, samozatajan heroj svoje uspješne tvrtke sa certifikatom Specijaliste za web marketing, upišite Web Marketing Akademiju, a onda, tko zna, možda se sretnemo 14. i 15.11. na velikoj Weboo 18+, konferenciji o internetskom marketingu na koju dolazim sa svojim direktorom.

comments powered by Disqus

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.