Redakcija u rubrici Hrana i piće od

Tko je dobio nagradu inicijative „Razmišljaj – očuvaj – recikliraj“ Centra za bioetiku FFRZ-a?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Fatima Kapić od
U sklopu inicijative "Razmišljaj-očuvaj-recikliraj" dodijeljene su po tri nagrade za dvije različita natječaja

U okviru natječaja "Odgovornost-briga-okoliš" dodijeljene su tri nagrade

Prvu nagradu je osvojila Tilija Simon na temu „Važnost filozofije u ekološkoj krizi – odnos čovjeka i prirode“. Dobila je kao nagradu 300€

Drugu nagradu je osvojila Patricia Dutković u okviru teme „Odgovornost – briga – okoliš putem ekologije uma: integracija filozofije, holizma i duhovnosti za bolju budućnost“. Osvojila je 200€

Treće mjesto je osvojio Mihael Vrbanc na temu„Briga za grad prikazana kao izgradnja i očuvanje urbanog okoliša kroz vid arhitekture i način života“. Osvojio je 150€ i komplet knjiga

U okviru natječaja "Od otpada do vrijednosti" za napravljene skulpture koje se mogu reciklirat nagrade su dobili:

Lucija Marin koja je osvojila prvo mjesto i 500€ nazivom projekta "Zagreb I love you"

Manuela Pauk sa projektom "Spomenik uz put" osvojila je drugo mjesto i 300€

Jelena Bogdanović sa projektom "Plastična tkanina" osvojila je treće mjesto i 150€

Natjecanje se održalo na dan planete Zemlje 22.04, na Fakultetu filozofskih i religijskih Znanosti u Zagrebu (FFRZ)
+6 glasa
Dina Kljajić od

Na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti održana dodjela nagrada u sklopu inicijative „Razmišljaj – očuvaj – recikliraj“ Centra za bioetiku

U ponedjeljak 22. travnja 2024., na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, održana je svečana dodjela nagrada u sklopu inicijative „Razmišljaj – očuvaj – recikliraj“ Centra za bioetiku FFRZ-a. Događaj je održan u Dvorani Antuna Bauera Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, simbolično – na Dan planeta Zemlje. U sklopu inicijative dodijeljene su po tri nagrade u dva natječaja. U okviru prvog natječaja naziva „Odgovornost–briga–okoliš“ za najbolji studentski pisani rad, nagrađeni su sljedeći studenti:

  • 1. mjesto: Tilija Simon – „Važnost filozofije u ekološkoj krizi - odnos čovjeka i prirode“ -  novčana nagrada u iznosu od 300 eura te pokriveni troškovi kotizacije i smještaja u sklopu 19. Studentske bioetičke radionice koja će se održati od 12. do 15. svibnja 2024. godine na Malom Lošinju u okviru znanstveno-kulturne manifestacije 22. Lošinjski dani bioetike.
  • 2. mjesto: Patricia Dutković – „Odgovornost - briga - okoliš putem ekologije uma: integracija filozofije, holizma i duhovnosti za bolju budućnost“ - novčana nagrada u iznosu od 200 eura te pokriveni troškovi kotizacije i smještaja u sklopu 19. Studentske bioetičke radionice.
  • 3. mjesto: Mihael Vrbanc  - „Briga za grad prikazana kao izgradnja i očuvanje urbanog okoliša kroz vid arhitekture i način života“ -  novčana nagrada u iznosu od 150 eura te paket knjiga.

U okviru natječaja „Od otpada do vrijednosti“ za najbolju umjetničku skulpturu/instalaciju nastalu od materijala koje je moguće reciklirati nagrađene su:

  • 1. mjesto Lucija Marin - "Zagreb I love you" - novčana nagrada u iznosu od 500 eura
  • 2. mjesto: Manuela Pauk - "Spomenik uz put" - novčana nagrada u iznosu od 300 eura
  • 3. mjesto: Jelena Bogdanić - "Plastična tkanina" - novčana nagrada u iznosu od 150 eura

Komisiju za odabir najboljeg umjetničkog rada sačinjavali su Krešimir Katušić (akademski kipar), Tara Beata Racz (akademska slikarica i psihologinja), Ivan Perkov (sociolog), Petar Grimani (akademski slikar), Ivica Kelam (filozof), Hrvoje Jurić (filozof).

Ponosni sponzor ove inicijative je C.I.O.S. grupa, a naglasak je stavljen na promicanje odgovornosti spram okoliša i ekološke svijesti, postavljanjem osobe kao dijela okoliša. Bioetički segment pluriperspektivizma očitovao je se združivanjem znanstvenih i umjetničkih motrišta, sa svrhom poticanja stava i smjerokaza da je budućnost okolišne krize još uvijek u našim rukama.

Nagrađeni umjetnički radovi nakon dodjele nagrada donirat će se partnerskim vrtićima i školama u gradu Zagrebu, sa svrhom društveno-inkluzivnog promicanja ideje recikliranja otpada i provođenja bioetičke odgojne prakse od najranijih dana, unutar odgovornog sustava cirkularnog tretiranja otpada u sadašnjosti i budućnosti.

Slična pitanja

1 odgovor 262 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...