Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga (D.I.M.)

Konferencija Weboo 2015

Dan Internetskog Marketinga (D.I.M.)

Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga (DIM)

Četvrtak, 19.03.2015. - The Movie Pub, Savska 141, Zagreb, Hrvatska


Konferencija Weboo 2015 je održana.
Saznajte kako je bilo ovdje i tko su dobitnici Masterweb 2015 nagrada ovdje.


Svi zainteresirani za praćenje trendova u izradi web stranica i digitalnih marketinških kampanji pozvani su na konferenciju Weboo 2015 - ili kako bi dobili uvid u nove ideje ili pak radi druženja. Novi pristup konferenciji u ležernom ambijentu uz šalicu vruće kave za dobro i svježe jutro te koncept dnevnog druženja tijekom pauza sa svim sudionicima i predavačima. Ova konferencija je za one koji žele opuštenu atmosferu, sjedenje za stolom za kojim pijuckaju svoju čašu vina ili soka u ugodnom društvu, dok slušaju najnovije vijesti, trikove i savjete iz svijeta internetskog marketinga, kao i uz ugodnu glazbu (pa i dvokorak) za vrijeme pauza.

 

"Uvodni poučak: A možete doći samo zato jer znate da ste - faca!"

 

Praćenje trendova internetskog marketinga u današnje vrijeme presudno je iz dva ključna razloga. Prvi je svakako vezan uz sve nevjerojatne mogućnosti optimizacije budžeta u marketinškim kampanjama na webu, gdje ušteda u jednom obliku internetskog marketinga ostavlja prostora za ulaz u nove inovativne pristupe probijanja do krajnjeg kupca te u konačnici porasta u prodaji tvrtke u kojoj radite. A drugi razlog? Drugi razlog saznati ćete na konferenciji...

 

19. 03. 2015.

THE MOVIE
PUB ZAGREB

REGISTRACIJA ZA
DOLAZAK NA
WEBOO 2015
 

 

Osim znatnog porasta u mobilnom oglašavanju, za 2015. godinu predviđanja za udio web-marketing kampanji u ukupnom domaćem marketinškom tržištu iznose 25%. Dakle - jednu četvrtinu. Ako još NISTE spremni prilagoditi se željama Vaših kupaca koji sve više vremena provode na internetu, onda Vam savjetujemo da NE DOLAZITE na ovogodišni Dan Internetskog Marketinga (D.I.M.) jer samo su najbolji spremni unaprijediti svoju prodaju tako da precizno dotaknu osjećaje svojih potencijalnih kupaca. Za sve ostale tržište će se samo pobrinuti.

"One koji odbijaju riskirati i narasti proguta život." -Patty Hansen


 

Također, radite li na svojoj karijeri tako da poslodavci prepoznaju u Vama vještine koje su ispred današnjih standarda, vještine koje se traže na razgovorima za posao, vještine koje Vašoj tvrtki donose veći profit, a Vama veću plaću? Želite li raditi u tvrtki s kojom zajedno rastete, čak i u današnjim vremenima? 

"Nastavi vjerovati čak i kad te stjeraju u kut." -Miloš Forman

 


 

Kome je "Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga" namijenjen?

Kako na ovaj važan dan za internetski marketing ipak ne bi došao bilo tko, odlučili smo napraviti određenu predselekciju te je bitno da se sudionici konferencije mogu pronaći među ovim djelatnostima i zanimanjima. Hvala.

Po djelatnostimaPo zanimanjima

turizam

financije

telekomunikacije

ugostiteljstvo

maloprodaja

veleprodaja

izvoznici

uvoznici

proizvodni sektor

uslužni sektor

  CEO, CTO, CIO, CMO

  prodaja i marketing

  web programer

  web marketing

  community manager

  brand manager

  web dizajner

  kreativac

  freelancer

  student

   Čak i ako se Vaša djelatnosti ili zanimanje ne nalazi na ovom popisu, možete se osjećati pozvanima ako trebate početna znanja iz područja internetskog marketinga jer ćete upoznati ljude koji su stručni u svom području i u osobnom kontaktu upoznati one koji će Vam pomoći u daljnjem razvoju Vašeg poslovanja i karijere.

   "Upit mjeseca: Čekchr(chr('039')039chr('039')), čekchr(chr('039')039chr('039')), čekchr(chr('039')039chr('039'))... Da li ne može doći bilo tko ili se bilo tko može osjećati pozvanim?"

    


    

   Predavači

   Majana HavranekMario Pintar
   Ivica Kruhek

    

    

   Program konferencije

   Ove godine, po prvi puta, Weboo organiziramo u totalno cool atmosferi ® jer se sada radi o ležernijem prostoru i ležernijem programu. Sigurno se sad pitate - zašto smo tako cool?

   Prostor The Movie Pub-a opustiti će Vas u svom drveno-kaubojsko-filmskom stilu sa stolovima s po 4 do 6 stolaca, a cjelodnevni program konferencije Weboo nudi "rupe za odmor" (čitaj: pauze) nakon ama baš svakog predavanja. Poslušajte svako predavanje od svakog predavača i odmah nakon njega "proćakulajte" (čitaj: komentirajte) o temi za svojim stolom.

   Glavno pravilo bon-tona na konferenciji Weboo 2015 glasi:
   Budi glasan kad je pauza, a nečujan dok predavač drži prezentaciju. Ne i obrnuto!

   09:00
   60"
   Preuzimanje akreditacija i razbuđivanje uz jutarnju kavu prije početka najbolje konferencije o internetskom marketingu 
   PočetakTraje
   Naslov predavanja (predavač)
   10:00
   10"
   Službeno otvorenje konferencije Weboo kada organizator duboko diše
   10:1020"Mislite da imate pametnu strategiju za svoj web shop?
   Vjerojatno već sada zaostaje 10 koraka! 
   (Majana Havranek)
   10:3010"Prva pauza za pitanja, druženje i kavu
   10:4020"Digitalni marketing - podli, prljavi trikovi (Ilija Brajković)
   11:00
   10"Druga pauza za pitanja, druženje i novu kavu ili nešto žešće
   11:1020"Kako jodlanje može povezati Facebook i TV (Bruno Blumenschein)
   11:3010"Treća pauza za pitanja, druženje i protezanje nogu
   11:4020"Od špekulacije do kalkulacije; kako, kome i što prodavati online u Hrvatskoj (Đuro Korać)
   12:0060"Pauza za ručak; preporučujemo restoran u podrumskoj etaži, odmah ispod vas
   13:00
   15"Proglašenje dobitnika nagrade "Masterweb 2015" u sve tri kategorije
   13:1520"TOP10 razloga zašto u Hrvatskoj potencijalni kupci odbacuju kupovinu s punom košaricom i kako to spriječiti (Ivica Kruhek)
   13:3510"Četvrta pauza za pitanja, druženje i upoznavanje
   13:4520"Kmee, zločesti marketingaši uzeli su nam igračku! (Krešimir Dominić)
   14:0510"Peta pauza za pitanja, druženje i provjeru propuštenih poziva
   14:1520"Ne daš mi broj?! Daj mi barem e-mail! (Mario Pintar)
   14.3510"Šesta pauza za pitanja, druženje i brzinsko provjeravanje e-maila
   14:4520"Da li je vaš dućan spreman za poboljšani Ecommerce? (Robert Petković)
   15:0510"
   Nagradna igra za sve posjetitelje i završetak predavanja

    

    

   Teme predavanja

   Majana Havranekjedina dama među predavačima, otvara konferenciju Weboo 2015 uvodnim predavanjem upozoravajućeg naslova:

   Mislite da imate pametnu strategiju za svoj web shop?  Vjerojatno već sada zaostaje 10 koraka!

    

   Ilija Brajković, redovito progašavan TOP5 predavačem prema ocjenama publike, specijaliziran je za teme social media i content marketing te priprema predavanje čistih ruku, ali prljavog naslova kojem nećete odoljeti:

   Digitalni marketing – podli, prljavi trikovi

    

   Bruno Blumenschein je odličan znalac sportskog marketinga te sport, kao svoju strast, nije mogao preskočiti ni na ovom predavanju te se u potpunosti fokusirao na naslov:

    Kako jodlanje može povezati Facebook i TV

    

   Đuro Korać će sve koje zanima web shop, jasno i koncizno razjasniti kako ga pokrenuti i kome se sve isplati prodavati u Hrvatskoj predavanjem:

   Od špekulacije do kalkulacije;
   kako, kome i što prodavati online u Hrvatskoj

    

   Ivica Kruhek, jedan od TOP5 predavača na prošlogodišnjoj konferenciji, na ovoj predstavlja TOP10 konkretnih razloga i nudi rješenja:

   TOP10 razloga zašto u Hrvatskoj potencijalni kupci odbacuju kupovinu s punom košaricom i kako to spriječiti?

    

   Krešimir Dominić trubiti će o tome koje kompetencije bi PR-ovci trebali usvojiti da se snađu u digitalnom svijetu te što bi digitalci trebali znati o PR-u. Iskreno kaže da je moguće da nekima stane i na žulj pa s velikim nestrpljenjem očekujte predavanje:

   Kmee, zločesti marketingaši uzeli su nam igračku!

    

   Mario Pintar dolazi iz Avalona i ima za publiku jednostavne tips&tricks ideje za internetski marketing, tj. online prodaju kroz email marketing te za stvaranje vlastite newsletter baze:

   Ne daš mi broj?! Da mi barem email!

    

   Robert Petković, redoviti predavač na Web Marketing Akademiji (WMA), pokazati će što se sve, osim klasičnih podataka o kupovini, može pratiti kroz Google Enhanced Ecommerce (dio Google Analyticsa) te koliko remarketing postaje moćan alat kada se koristi Google Enhanced Ecommerce, kroz predavanje pod imenom:

   Da li je vaš dućan spreman za poboljšani Ecommerce?


    

    

   Weboo predavači Vas pozivaju!

   Ilija Brajković

   "Konferencija Weboo odlična je prilika da se sretnu digitalni stručnjaci i da se nauči jako puno tajni uspješnih internet marketingaša. Brzina promjena u digitalnom svijetu radi stalni presing na osobe koji se bave digitalnim marketingom i nameće im potrebnu stalne edukacije i usvajanja novih znanja. Prisustvovanjem na ovakvim konferencijama dobiva se široki raspon znanja koja su neophodna da bi se radile uspješne internet marketing kampanje.

   Drago mi je da je konferencija Weboo opet okupila vrhunske stručnake koji će prenositi svoje neiscprno znanje iz kojeg ćemo svi naučiti.chr(chr('039')039chr('039'))

    

   Đuro Korać

   "Nedostatak sistematskog kvalitetnog i kvantitavnog istraživanja hrvatskog e-commere tržišta i dalje je broj 1 prepreka u donošenju odluka za ulazak u segment online trgovanja. Na predavanju ćete imati prilike doznati brojne informacije sakupljene tijekom 2014. godine u cilju definiranja hrvatskog tržišta ecommerca. Istraživanja iz prestižnih svjetskih izvora poput Business insidera, Ebay-a, Google-a i mnogih drugih opisuju sliku tržišnih kretanja i trendova koji direktno ili indirektno utječu na hrvatske potrošaće i tvrtke.

    Kako, kome i što se danas  uspješno prodaje online u Hrvatskoj, kao i koji su nabrže rastući segmenti, saznajte na najočekivanoj konferenciji o internet marketingu, Weboo-u."

    

   Mario PintarMario Pintar

   "Email marketing je i dalje u prednosti u usporedbi s ostalim kanalima promocije kao što su društvene mreže. Osnovna prednost email marketinga je što vaša email poruka dolazi u korisnikov osobni „inbox“ za što vam je korisnik dao svoju privolu. Želja svake tvrtke, koja u svojem marketing miksu koristi email marketing, je imati što veću bazu pretplatnika na email newsletter kojima onda šalje svoje poruke o popustima, akcijama, uslugama, savjetima i slično. Najveći problem je prikupiti email adrese tj. izgraditi bazu od nekoliko tisuća pretplatnika.
   Kako doći do email adresa? Ne treba se oslanjati samo na online formu za pretplatu na newsletter već iskoristiti i offlline kanale i prikupiti adrese. Email newsletter jedan je od oblika „content marketinga“  koji podrazumijeva stvaranje sadržaja bilo u obliku teksta, slika, ilustracija, infografika, videa i drugih oblika. Glavni cilj slanja newslettera je podizanje svijesti o tvrtki i brandu, stvaranju pozitivnog imagea i edukaciji vaših kupaca, korisnika, klijenata i poslovnih partnera. Sve to utječe na glavni cilj, a to je povećanje prodaje.

    Želite li i vi povećati svoju prodaju, pozivamo vas na prvi ovogodišnji Weboo!"

   Krešimir Dominić 

   Prije 5 godina tvrdio sam da su PR-ovci najbolje pripremljeni za Veliku Promjenu. U međuvremenu sam promijenio ploču i trubim o tome koje kompetencije bi PR-ovci trebali usvojiti da se snađu u digitalnom svijetu te što bi digitalci trebali znati o PR-u.

   Ako dođete na Weboo ne mogu baš jamčiti da ću vam stati na žulj, ali je vrlo izvjesno. Ako u opisu radnog mjesta imate „online PR“, vrlo je vjerojatno da vam škripi jedna strana te jednadžbe – potrudit ću se obrazložiti zašto.

   Na kraju ove cjelodnevne edukativne konferencije, volio bih da postignemo mrvicu više razumijevanja između PR-ovaca, marketingaša i IT-jevaca.“

    

   Bruno Blumenschein

   "Sljedeća dimenzija spajanja zaljubljenika u glazbu, sport i razni TV sadržaj sa zvijezdama koje prate i obožavaju je - digitalna komunikacija. Imat će prilike čuti kako smo mi povezali najjače sportsko natjecanje na svijetu u 2015. sa samim navijačima i igračima.

   Uz kvalitetan sadržaj, internet marketing će tu odigrati ključnu ulogu i zato su događanja poput konferencije Weboo važni i korisni; kako za proizvođače sadržaja, tako i za oglašivače te same korisnike.

   Moći će pogledati u budućnost 19.03. koja je tu, iza ugla."


    

    


   Moderator konferencije Weboo 2015

   Konferencijom Weboo 2015 ležerno dirigira Dino Oreški, redoviti predavač na Web Marketing Akademiji (WMA), koji svijetom digitalnog marketinga vješto manevrira dugi niz godina.

   Dino Oreški

    Dino, veseljak koji se puno ne hvali jer radovi i uspješnost, posebice predavanje na WMA, govore sami za sebe, pivopija koji ujedno voli i sport (odbojka nakon piva i roštilja), kaže da je i pjesnik pa u konferencijskim najavama i moderiranju očekujmo i pjesnički dašak uz pokoju rimu.

    

    

   Partneri konferencije

   Prethodne Weboo konferencije, pa tako ni ova, ne bi bile moguće bez naših ključnih partnera.

    

   Medijski partneri       
     

    

   Organizacijski partneri

     Regolina - Registracijska dolina 

    

   Zahvaljujemo svim medijskim i organizacijskim partnerima konferencije Weboo.

    

   Organizator

   Marketing odjel d.o.o.

   Marketing odjel d.o.o.
   Zagreb, Hrvatska 

    


   Ulaznice

   Ulaznica za Weboo 2015 omogućava pristup svim predavanjima, osigurava sjedeće mjesto te pristup svim konferencijskim materijalima.

   Rana redovna cijena ulaznice za sve sudionike iznosi 1.500 kn.

   Za Vas, dok čitate ovaj tekst,
   trenutna cijena s popustom do 28.02.2015. iznosi 900 kn.

   (PDV je uračunat.)

   "Mudrost dana: Kupite ulaznicu ranije, da ne morate kasnije."

    

   Za poslovne partnere & važne face

   Svim web-stručnjacima je osigurana jedna V.I.P. ulaznica (nađite ju pod nazivom "Faca" :-) odmah nakon nominacije svojeg rada u jednoj od Masterweb kategorija. Svim poslovnim partnerima konferencije organizatori su osigurali od jedne do tri partnerske ulaznice, ovisno o razini (čitaj: količini) partnerske suradnje.

   "Kontemplacija tjedna: Pozvan si i ti! Nemoj sad nisam mogchr(chr('039')039chr('039'))o, ovo-ono, ..."

    

   Ima li kakav hotel u blizni?

   Ukoliko imate potrebe za noćenjem, u sklopu The Movie Pub-a gdje se održava konferencija Weboo, nalazi se i The Movie Hotel u kojem možete odsjesti te u Zagrebu ostati koji dan duže. Sve su hotelske sobe opremljene prema visokim standardima kako biste se u njima osjećali kao hollywoodske zvijezde prema kojima su i sobe nazvane.

    

   A gdje dobro ručati u vrijeme pauze za ručak?

   Na istoj adresi (u podrumskoj etaži) nalazi se i restoran u kojemu možete zadovoljiti svoje nepce i ručati za vrijeme konferencije po vrlo pristupačnim cijenama uz vrhunski spremljenu hranu preporučenu od šefa kuhinje.


    

   Masterweb 2015

   Masterweb

   Masterweb nagrada okuplja stručni tim (žiri) koji analizira i promišlja sadašnje i buduće internetske tehnologije, te društveni i marketinški aspekt online poslovanja, a kroz dodjelu Masterweb nagrada pozitivnom selekcijom daje javno mišljenje (eng. opinion maker) o smjeru budućeg razvoja upotrebljivosti weba.

   Svi prijavljeni radovi za Masterweb nagradu i izvođači istih smatrat će se nominiranima i imaju pravo na svojim web stranicama istaknuti amblem "Nominirani za Masterweb". Nakon ocjenjivanja žirija, odabrani će dobiti obavijest o ulasku u finale i smatrat će se finalistima koji će dobiti na poklon 1 besplatnu ulaznicu za konferenciju Weboo 2015. Proglašenje TOP3 pobjednika moći će se jedino pratiti uživo na konferenciji Weboo 2015.


   U nastavku pogledajte sve kategorije i pripadajuće članove žirija.   Regionalna TOP3 kategorija:

   Najbolje internetsko bankarstvo 

   Žiri će zaviriti u funkcionalne mogućnosti web-aplikacija internetskih bankarstava, testirati korištenje istih te dati konačnu ocjenu korisničkog iskustva (eng. UX; user-experience).

   Dražen TomićMatija GračaninMarko Radelić
   Dražen
   Tomić

   (Zagreb) 
   Matija
   Gračanin
   (V. Gorica) 
   Marko
   Radelić

   (Zagreb) 


   Regionalna TOP3 kategorija:

    Najbolja foto-galerija 

   Zadatak žirija će biti pregledati domaće web portale i njihove foto-galerije te pri tome rangirati najresponzivniju (koja odlično radi na najvećem broju rezolucija) foto-galeriju koja ujedno i pruža odlično korisničko iskustvo (eng. UX; user-experience).

   Emanuel BlagonićSaša StankovićMarina Obšivač
   Emanuel
   Blagonić
   (Pula) 
   Saša
   Stanković

   (Zagreb) 
   Marina
   Obšivač
   (Osijek) 


   Regionalna TOP3 kategorija:

    Najbolji servis za online prodaju ulaznica 

   Žiri će testirati funkcionalne mogućnosti web-aplikacija za online prodaju ulaznica sa strane kupca, te reangirati iste prema vizualnom dojmu i korisničkom iskustvu (eng. UX; user-experience).

   Zorin RadovančevićSiniša Randić
   Zorin
   Radovančević

   (Osijek) 
   Siniša
   Randić
   (Sisak)
   Goran
   Čandrlić

   (Rijeka) 

    

   Pogledajte prethodne dobitnike Masterweb nagrade u 2014. godini u kategoriji ‘Najbolja web stranica u turizmu 2014’. A ako i Vi želite osvojiti Masterweb nagradu - nećemo Vam zaželjeti sreću jer kvalitetnom radu s kojim se ponosite nije potrebna sreća! Zašto? Jer najbitnije je da Vi vjerujete da Vaš rad ima sve predispozicije da pobjedi u svojoj kategoriji. Jedino što mu još nedostaje je - da ga što prije prijavite za Masterweb natječaj.

   PRIJAVE ZA MASTERWEB NAGRADU

   Prijave za Masterweb nagradu omogućene su uz pomoć Google Forms-a.

   Prijave za nagradu Masterweb u sve gore navedene tri kategorije traju do nedjelje, 01.03.2015. u 12h. Naknadne prijave ne uvažavamo!

   "Uspjeh je samo stvar sreće, pitaj nekoga tko nije uspio." - Wilson

    

   Sponzor glavnih nagrada
   u svim Masterweb kategorijama

   Avalon

   "Čovjek je mjerilo svih stvari." -Pitagora

    

    

   Kako je bilo na prošlim konferencijama?

   Nastala kao sestra Web::Strategije, istovremeno pružajući posjetiteljima najnovije trendove, znanja i iskustva koje prenose TOP predavači (po anonimnom izboru publike), konferencija Weboo već je tri puta pokazala zašto ju posjetiti.

   Kako je bilo na prvoj održanoj Weboo konferencijimožete pogledati na post-festumu te konferencije, a tko su pak dobitnici Masterweb nagrada te najbolji predavači druge održane konferencije Weboo, pogledajte u post-festumu druge konferencije.

   Ovdje saznajte više o Weboo konferencijama.

    

    
   Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga (DIM)

    

   Kontakt

   Web::Edukacija je organizator konferencije Weboo 2015 i dodjele nagrada Masterweb. Organiztora čine djelatnici tvrtke Marketing odjel d.o.o. te vanjski partneri. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, ako želite postati partner konferencije, ako se želite promovirati na konferenciji (npr. kao sponzor) ili imate kakvo drugo pitanje slobodno se obratite organizatoru: 

   tel: 099 / 514 - 0 - 415weboo@webedukacija.com

   "Pitajte nas. Bilo što!"

    

   19. 03. 2015.

   THE MOVIE
   PUB ZAGREB

   REGISTRACIJA ZA
   DOLAZAK NA
   WEBOO 2015
    

    

   Važna napomena:
   Ne zaboravite ponijeti svoj laptop ili tablet! Wi-fi će biti spreman, a Vi?

   zastava Europske unije
   Europska unija
   Zajedno do fondova EU
   Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

   Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.