Weboo 2013 - konferencija

Viralni marketing ili Inbound marketing ili ...

 

 
 
 

Weboo dolazi od skraćenice za poznatu frazu World Enterprise Bussines of Oz. Ako baš želite. Isto tako izgovara se kao i japanska riječ za geekov... ovaj, od rođenja svom cilju predane ljude generacije X. I ipsilon. No, ako baš stvarno-stvarno želite saznati što ona predstavlja na regionalnom i domaćem prostoru, pozivamo Vas da dođete na prviju od prve prave i regionalne i edukativne i izložbene i sve što poželite - konferencije o internetskom marketingu...

05. i 06. lipnja 2013.

Hypo centar, Zagreb

(dvorana Brač+Lopud)

 

Konferencija Weboo 2013 Vam je upravo otključala vrata!

Na Vama je da ih otvorite zajedno s interesantnim, provokativnim i stručno obrazovanim gostima koji predaju o sljedećim temama internetskog marketinga:

Viralni marketingInbound marketing
OptimizacijaCommunity management

Uz ključne V.I.P. goste iz svijeta web marketinga, uz zabavan i degustacijski sadržaj, prigrlite najnovija znanja, a oni koji ih znaju - tu su da se podsjete koje stvari ne smiju zaboraviti. Očekuju Vas predavanja o...

...viralnom marketingu, marketinškoj tehnici koja koristi društvene mreže i ostale tehnoligije za povećanje svjesnosti o brendu ili za postizanje nekih drugih marketinških ciljeva,

...inbound marketingu, pomoću kojeg više ne morate Vi tražiti kupca nego on dolazi k Vama,

...community managementu, pisanim i nepisanim pravilima u upravljanju profilima,

...optimizaciji kampanja, konverzija i web stranica.

O svemu ovome imat ćete jedinstvenu priliku čuti i na primjerima osjetiti na nadolazećoj konferenciji Weboo 2013!

TOP5 predavači i vrhunski stručnjaci podijelit će s Vama svoja iskustva, znanja i vještine.

 

 
 
 

Kome je namijenjena konferencija?

Konferencija Weboo 2013 s temama viralnog i inbound marketinga, community managementa i optimizacije namijenjena je svima koji su direktno ili indirektno vezani uz web marketing, a posebno onima koji se bave:

Marketingom i prodajom,

Web dizajnom, online poslovanjem,

Internetskim marketingom te community managementom,

Optimizacijom i planiranjem online kampanja, web stranica i konverzija,

Poduzetništvom i inovacijama

 

 
 
 

Masterweb natječaj

Masterweb je nagrada za najbolje web-radove prema izboru stručnjaka. Biraju se najbolji i najkreativniji video sadržaji pohranjeni na online video servis (YouTube, Vimeo,...) u kategoriji 'Online video 2013'!

Ova jedinstvena nagrada dokaz je i priznanje koje se na nacionalnoj razini dodjeljuje najboljim izvođačima, ovog puta u kategoriji 'Online video 2013'!

Pozivaju se svi kreativci, koji žele pokazati svoj video da prijave svoje radove najkasnije do 'Dana mladosti' - 25.05.2013., do 12 h. Na natječaj se mogu prijaviti svi video sadržaji uploadani na neki od online video servisa (YouTube, Vimeo,...). Pobjednici Masterweb natječaja bit će proglašeni na konferenciji Weboo 2013, 05. lipnja.

Prijava za Masterweb nagradu u kategoriji 'Online video 2013'

Svi prijavljeni radovi za Masterweb nagradu i izvođači istih smatrat će se nominiranima i imaju pravo na svojim web stranicama istaknuti amblem "Nominirani za Masterweb". Nakon ocjenjivanja stručnog ocjenjivačkog odbora neki nominirani će dobiti obavijest o ulasku u finale i smatrat će se finalistima. Podatak o tome tko su nagrađeni bit će poslovna tajna sve do trenutka objave - 05.06. na konferenciji Weboo 2013.

Ocjenjivački odbor

Stručni ocjenjivački odbor pobrinut će se za kvalitetan odabir najboljih radova. Oni su:

Marina Obšivač,
Ad Loomen
Marko Radelić,
logIT internet usluge
Ines Majetić,
Omega Media
Višnja Skorin,
Algebra 

Generalni sponzor Masterweb natječaja je Algebra.


 
 
 

Istaknuti predavači

Za Vas predaju najbolji od najboljih, prirodno talentirani, profesionalni u svom poslu, vrlo ležerni govornici i simpatični u svom nastupu:

Andraž Štalec, Weboo 2013Andraž Štalec

Andraž je izvršni direktor i suosnivač tvrtke Red Orbit i Google certificirani trener. Smatra se jednim od najboljih stručnjaka za digitalni marketing u Sloveniji. On je govornik na raznim događanjima, uključujući i slovenske marketinške konferencije, SOF, SEMPL,...

 Irena Dunger, Weboo 2013Irena Dunger 

Irena je završila EFZG, smjer marketing, nakon čega je uplovila u Internet vode prve groupon stranice u Hrvatskoj gdje je stekla iskustvo web managementa i communitya. U Studio Moderni trenutno radi na razvoju branda na Internetu.

Ana Klarić Kumer, Weboo 2013Ana Klarić Kumer

Ana je svoju karijeru započela kao marketing manager, a danas ima više od 10 godina iskustva u online marketingu. Certificirani je stručnjak za online oglašavanje.

Ilija Brajković, Weboo 2013Ilija Brajković

Ilija je dva puta ponio titulu TOP5 predavača. Na internetskoj sceni je aktivan već nekoliko godina, a posljednje se četiri godine aktivno posvetio društvenim mrežama. Redoviti je predavač na mnogim konferencijama.

Tomaž Erjavec, Weboo 2013Tomaž Erjavec

Tomaž, TOP5 predavač i uvijek rado viđen gost na konferencijama, partner je u tvrtki Oculus d.o.o., koja se bavi user experience-om i testiranjem oglasa i web stranica.

Zvonimir Crnković, Weboo 2013Zvonimir Crnković

Zvonimir je stručnjak s višegodišnjim iskustvom za web oglašavanje certificiran od strane Google-a. Vlasnik Reklam-net agencije za oglašavanje, voditelj i urednik vlastite mreže portala i stranica. Svakodnevno radi na povećanju prodaje i konverzija kroz SEO, SEM i SMM.

Saša Stanković, Weboo 2013Saša Stanković

Saša je također višestruki TOP5 predavač. Predavao je na Web::Strategiji i Web::INDUSTRIJI, a od publike uvijek dobivao samo najbolje ocjene. Trenutno radi kao savjetnik za digitalni marketing, SEO i SEM. 

Simon Meglič, Weboo 2013

Simon Meglič

Simon je višestruki TOP5 predavač, jedan od vodećih slovenskih stručnjaka za e-mail marketing i usability. Direktor je tvrtke ePrvak koja se bavi e-mail marketingom i optimizacijom za user experience.

 

Tko je BOO?

Za što ugodniju, ležerniju i opušteniju atnosferu na konferenciji pobrinut će se BOO koji za zadatak ima pozorno pratiti svaku izgovorenu riječ i osluškivati pitanja koja se nitko nije usudio pitati. Nakon predavanja, u suradnji s publikom, on ispituje i propitkuje predavače dok god ne otkrije sve što se treba znati o nekoj temi. BOO konferencije Weboo će tijekom cijelog dana sjediti u luksuznim foteljama tvrtke MEBLO pored pozornice pažljivo slušajući predavanje i odnos predavača s publikom. Kad predavač završi svoje predavanje on će, umjesto da ležerno odšeta s bine i smjesti se u publiku, ležerno došetati do BOO-a i uvaliti se u udobnu - ‘vruću’ fotelju. Tamo će ga čekati BOO sa svojim šalama, provokacijama, ali i pitanjima koja se publika nije usudila pitati. 

 

 
 
 

Program konferencije

PočetakTrajeNaziv predavanja
(Predavač)
08:0060''Preuzimanje akreditacija i mingling uz jutarnju kavu
09:0015''Otvorenje 1. Weboo konferencije
09:1530''Organiziranje nagradnih igara (Simon Meglič)
09:4530''Optimizing your digital presence (Andraž Štalec)
10:1530"Banner blindness (Tomaž Erjavec)
10:4520''Pauza za piće i druženje
11:0515''Dodjela Masterweb nagrada
11:2030''Optimizacija konverzije (Saša Stanković)
11:5030''Optimizacija kampanja (Ana Klarić Kumer)
12:2050''Pauza za ručak
13:1030''Community management iz kuta profesionalca (Ilija Brajković)
13:4030''Lead generation kampanje (Irena Dunger)
14:1020''Pauza za piće i druženje
14:3030''Digital media mix (Zvonimir Crnković)
15:0030''Nemojte trčati za kupcima, neka oni dođu k vama (Ilija Brajković)
15:3020''Zatvaranje konferencije "Weboo 2013"

 

Želite li znati više?

Drugi dan konferencije

U četvrtak  06.06.2013., drugog dana konferencije Weboo 2013, održat će se čak 4 web-edukacije na temu viralnog marketinga, inbound marketinga, community managementa i optimizacije.

Termin održavanja
edukacije
Naziv predavanja
(Predavač)
08:00 - 10:30 hViralno, ali mejlom (Simon Meglič)
11:00 - 13:30 hZaplovite optimizacijom i ne gubite kompas (Saša Stanković)
14:30 - 17:00 hNemojte trčati za kupcima, neka oni dođu k vama (Ilija Brajković)
17:30 - 20:00 hCommunity management iz kuta profesionalca (Ilija Brajković)

Zaplovite optimizacijom i ne gubite kompas

"Na ovoj ću Vas edukaciji uvesti u svijet online analitike, prikazat ću alate koji nam pomažu u analizi. Objasnit ću rad u Google Analytics-u (što se mjeri, kako se mjeri i zašto) te eCommerce u Google Analytics-u, ciljeve i konverzije. Na edukaciji ćemo proći i mogućnosti optimizacije (optimizacija weba, facebook, twitter, web shop, email/newsletter,...). Objasnit će se sve od sastavnih dijelova Google Analytics-a (GA), metrika i dimenzija koje se mjere (i koje su razlike). Uz to, cilj je i objasniti neke naprednije stvari iz GA kao što je model atributa, first click, last click, multi-channel funnel i sl., terminologija koja možda zbunjuje početnike u svijetu analitike."  - Saša Stanković

Viralno, ali mejlom

Viralni marketing je vrlo popularan u mislima marketingara jer se sa manjim troškovima može dobiti bolja promocijia. Korisnici nas preporučuju i oglašavaju dalje svojim prijateljima. Ideja je jednostavna, ali je u praksi vrlo malo takvih kampanija gdje se postiže dobar viralni efekt. Na ovoj edukaciji čut ćete kako postići viralni efekt putem email marketinga. Vidjet ćete nekoliko primjera uspješnih viralnih kampanja i kako možete proširiti viralni efekt sa emaila na društvene mreže. Sa viralnim email marketingom možete efiaksno graditi baze vaših potencialnih kupaca! Što možete napraviti s tom bazom kako biste si povećali prodaju te kako raditi email marketing a da on bude efikasan naučit ćete 06. lipnja na edukaciji 'Viralno, ali mejlom'.

Nemojte trčati za kupcima, neka oni dođu vama

"Zbog čega stalno trčite za svojim kupcima i nudite im svoje usluge? Što mislite na model u kojem kupci dolaze vama i sami traže vašu ponudu? Što mislite na model u kojem u marketing ulažete samo malo svog vremena i dobivate jako puno kvalitetnih leadova? Takav model postoji, zove se Inbound marketing i danas ga počinje primjenjivati sve više tvrtki. Dođite na predavanje i saznajte kako i Vi možete upotrijebiti taj oblik marketinga. " - Ilija Brajković, predavač na edukaciji o inbound marketingu.

Community management iz kuta profesionalca

"Treba pisati zanimljiv sadržaj, komunicirati s korisnicima, brzo odgovarati na upite… To smo već naučili i time se nećemo previše zamarati. Ali postoji jako puno malih tajnih „iza scene“, kad se svjetla ugase. Pokazat ćemo trikove koje koristimo u svakodnevnom radu: od vođenja zajednice, upravljanja oglasima do organiziranja nagradnih natječaja. Maknut ćemo se od klasične social media priče i ispričati sve što znamo i sve što smo prošli u radu, od pogrešaka do uspješnih kampanja."- rekao je Ilija Brajković, pozivajući sve zainteresirane da se prijave za edukaciju o community managementu

 

 
 
 

Dolazak na konferenciju

Konferencija se održava 05. i 06. lipnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu.

Ulaz na konferenciju te na web-edukacije drugog dana se naplaćuju. Ovdje su cjenik i obrazac za prijavu koja je obavezna

Ako želite nastupiti na konferenciji, zakupiti izlagački stol i pokazati svoje proizvode ili usluge, osigurati si mjesto među predavačima ili medijski prostor ovdje je ponuda s paketima za izlagače.

 

Weboo društveni mediji

Pratite novosti i aktualnosti konferencije Weboo 2013 na društvenim stranicama Web::Edukacije!

 

Medijski pokrovitelji


 

Organizacijski sponzori

  
 

 

 
 
 

Pogodnosti za sve na Weboo 2013

Web::Klub članovi mogu besplatno rezervirati svoje mjesto na konferenciji. Sve što je potrebno jest u online prijavi označiti status Web::Klub članstva.

Free Wi-Fi Zone za sve posjetitelje!

Dakle, mogu ponijeti svoje mobilne ljubimce (laptop, tablet i ostale uređaje za surfanje) jer su organizatori Weboo konferencije osigurali besplatnu wireless mrežu putem koje ćete tijekom cijele konferencije svoje doživljaje moći dijeliti sa svojom online ekipom.

 

Smještaj

Za sve posjetitelje konferencije Weboo 2013, koji ne dolaze iz Zagreba, hotel Laguna*** pripremio je popust na smještaj. Za vrijeme trajanja konferencije, od 04. - 07. lipnja, u hotelu Laguna***  svi posjetitelji ostvaruju 20% popusta na redovne cijene smještaja u hotelu.

Za sva pitanja slobodno kontaktirajte organizatore ili sam hotel.

 

 
 
 

Organizatori konferencije Weboo 2013

Organizatori konferencije Weboo 2013 u mjesecu travnju uspješno su odradili peti po redu, sajam Web::INDUSTRIJA 2013 - Puni i van sezone, na kojem se okupilo preko 300 posjetitelja.

U ovom videu, kojeg je izradila tvrtka Qmini iz Čakovca, pogledajte kako je bilo!


Kontakt

Web::Edukacija je organizator konferencije Weboo 2013. Organizacijski odbor čine djelatnici tvrtke Marketing odjel d.o.o. te vanjski suradnici. Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za konferenciju, želite postati medijski pokrovitelj ili imate kakvo drugo pitanje slobodno se obratite organizatorima na navedene kontakt podatke: 

tel: 099 / 514 - 0 - 415weboo@webedukacija.com

Ako je agent za chat online, možete mu ostaviti svoju poruku u prozorčiću 'razgovor s agentom' (dolje lijevo).

 

 
 
 

 

05. i 06. lipnja 2013.

Hypo centar, Zagreb

(dvorana Brač+Lopud)

 

 
 
 

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.