WeBuRa - Web Business Radionica

Znate li koji je kriterij #1 koji Vaš web mora zadovoljiti da bi Vas itko kontaktirao? Znate li koja je pogreška #1 po pitanju nedostatka sadržaja koju čini većina tvrtki na webu? Znate li koje i kakve sadržaje posjetitelji traže na Vašim stranicama i kako donose odluku o kupnji?  Želite li zarađivati od svojih web projekata? Dođite na ovu radionicu i saznajte što morate napraviti da bi Vaš web zaista prodavao.

WeBuRaWeb je odavno promijenio tradicionalno shvaćanje poslovanja i marketinga, no što je s domaćim online biznisom? Masovna globalizacija sigurno ima značajne prednosti, no u poslovnom svijetu treba ih znati iskoristiti na pravi način. Kroz Web Business Radionicu naučit ćete ključne elemente za web poslovanje:

 • od koncepta web stranice,
 • preko savjeta za pravilno upravljanje sadržajem
  (tekstom, slikama, multimedijom),
 • do metoda uspješne web promocije.

Znanja stečena na radionici možete odmah primijeniti u poslovanju Vaše tvrtke. Ova znanja su dragocjena jer pokazuju kako profesionalci uspješno odrađuju čak i detalje koji korisniku Interneta nisu očigledni, ali su nužni da bi oni bili zadovoljni Vašom uslugom ili proizvodima koje nudite putem weba.

Predavač: Popis predavača

Trajanje: 5 školskih sati
Mjesto održavanja: lokacija

Način izvođenja radionice: predavanja, primjeri, grupna diskusija
Polaznika u grupi: 10+

Program

Web Business Radionica sastoji se od tri cjeline vezane uz kronološki slijed nastanka i objave web stranica, nakon čega slijede web promocija i prodaja putem weba:

 1. Bolje ne može?
  - nastanak i pisanje za web bez velikih troškova
 2. Sve je to web promocija
  - što web stranice moraju sadržavati i kako ih povoljno promovirati
 3. Kako web prodaje?
  - savjeti za web poslovanje i web prodaju

Svaka cjelina započinje teoretskim uvodom nakon čega slijedi analiza primjera i diskusija s predavačem o konkretnim poslovnim situacijama polaznika radionice.

Polaznici ove radionice mogu aktivno sudjelovati u učenju i grupnoj diskusiji gdje predavač izravno odgovara na njihova pitanja. Znanja koja polaznici dobiju na radionici moći će odmah sljedeći dan primjeniti u svom web poslovanju.

Web Business Radionica - detaljnije

1. Bolje ne može?

Web straniceOva prezentacija pružit će Vam velik broj korisnih informacija o tome kako unaprijediti web stranice u svim segmentima - dizajnu, navigaciji, sadržaju, itd. Ovdje možete naučiti  kako izbjeći klasične pogreške koje se javljaju kod izrade sadržaja na webu.

Slično predavanje održano je na drugoj Web::Strategiji gdje je ocijenjeno visokim ocjenama te je odlično za sve početnike, ali i za one koji žele unaprijediti postojeće web stranice.

Na radionici ćete naučiti kako tekst i sliku prilagoditi za prikaz na web stranici. Na praktičnom primjeru sami ćete obraditi fotografiju u alatu za obradu slike te oblikovati tekst da bude čitljiv i ugodan oku. 

2. Sve je to web promocija

SEOŽelite li znati kako odrediti SEO (eng. Search Engine Optimization) snagu Vaših konkurenata, kako pronaći one riječi koje donose ciljane posjete? Kako se zapravo uopće postaviti prema SEO kampanji? Predavač (dugogodišnji zaljubljenik u SEO :) ) objasnit će Vam sve korake uspješne SEO kampanje.

Imat ćete priliku čuti i kako se stvaraju dominacije na tražilicama. Dominiranje tražilicama, ponekad krivo shvaćeno kao black hat SEO tehnika, zapravo je u dopuštena, ali malo korištena tehnika promocije koju (za sada) primjenjuje jako mali broj tvrtki u Hrvatskoj.

Predavač će vam bez ustezanja objasniti kako zarađivati od prikazivanja oglasa na Vašim portalima, uz kratki osvrt na osobno iskustvo s programima AdSense i Prosperio. Kada sve to poslušate,  preostaje Vam samo da izaberete temu za svoje buduće stranice, a u tome će vam pomoći dio predavanja koji govori o stvaranju tematskih webova, pisanju članka koji privlače posjete i ostvaruju prodaju.

Ako ne želite na Internetu raditi u svoje ime i za svoj račun već želite pomoći prodajnim rezultatima Vaše tvrtke, poslušajte dio predavanja koji govori o tome kako se stvaraju webovi koji prodaju i promoviraju Vaše proizvode.

Po završetku predavanja znati ćete puno više o tehnikama koje internet promotori primjenjuju u svom radu. Neke nove tehnike biti će Vam detaljno objašnjene, a neke stare prikazane iz drugog kuta gledanja.

3. Kako web prodaje?

"Sve sam pročitao na Vašem webu i već saWeb koji prodajem se unaprijed odlučio za Vas, neću se javljati nikome drugome. Molim pošaljite mi ponudu i idemo u posao."

Ako ovo nikad niste čuli od potpuno nepoznatog kupca, Vaše web stranice samo su blijeda sjena onog kakve web stranice mogu biti.

Za ovakav efekt uopće ne morate biti najjeftiniji ponuđač na tržištu, dapače: moći ćete povećati cijene.

Napravili ste web stranice. Vizualno su atraktivne i moderne, tekst je lijepo napisan, dinamične su i dobro stoje na tražilicama, brojač posjećenosti se vrti i pokazuje solidne brojke. No, iako ste sve napravili "po PS-u", upiti potencijalnih kupaca i dalje ne dolaze. Vaš web ne ostvaruje povrat investicije. U čemu griješite?

Kada posjetitelji počnu dolaziti s tražilica, treba ih dočekati kvalitetno napisan tekst. Za tražilice optimiziran i kvalitetno napisan tekst dvije su iznimno važne stvari o kojima govori predavač na ovoj web radionici. No, jeste li napisali tekst za pravu stvar? Ova radionica fokusira se na točno određene vrste sadržaja koje jednostavno morate objaviti da bi Vaš web postao virtualni prodavač na auto-pilotu.

Cijena

Cijena za jednog polaznika iznosi 1.000,00 kn + PDV. Za sve polaznike pripremili smo popuste.

Prijava na seminar

Prijavite se putem on-line obrasca ili prijavnice.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.