SEM radionica

Pokretanje, upravljanje i optimiziranje by Web::Edukacija

SEM oglašavanje (engl. Search engine marketing), dijeli se na dvije komponente: SEO (search engine marketing) i SEA (search enginea dvertising) poglavito u Google Adwords sustavu. SEA pokazuje veliki rast u svijetu već godinama. Pravi naziv bi u stvari trebao biti SEA radionica, ali kako se SEM uvijek vezao kao sinonim za SEA, tako je i radionica nazvana po tome. Taj porasta ulaganja u SEM je zahvatio i Hrvatsku i za tu vrstu oglašavanja se odlučuje sve više tvrtki ipojedinaca. Ali SEM u sustavu Google AdWordsa je više od oglasne kampanje na internetu. Radi se o novoj paradigmi oglašavanja, koja se plaća po učinku. Ali da se iskoriste prednosti tog sustava, potrebna je temeljita priprema za pokretanje i upravljanje takvim kampanjama i puno znanja kako bi se podacima upravljalo i tumačilo ih se ispravno. Čudna je koincidencija, ali inženjer istrojarstva su pokazali u tom dijelu izrazito veliki talent (Avinash Kaushik)

Ova radionica se sastoji (vrlo malo) od predavanja o teoriji te (jako puno) o primjeni optimizacijskih tehnika u praksi. Nakon završene SEM radionice stečena znanja moći ćete primijeniti odmah u praksi. Rezultati će se odmah osjetiti u nižoj cijeni klika oglasne kampanje.

Trajanje: 10 školskih sati

Vrijeme: dva dana, od 17:00 do 21:00

Predavač: Popis predavača

Način izvođenja radionice: predavanja,vježbe, izravan rad na kampanjama

Polaznika u grupi: 12 (najviše)

Sažetak

SEM radionica se sastoji od nekoliko cjelina: teorija, primjeri iz prakse, mogućnosti sustava i zahvati koji se nazivaju optimizacija kampanje. Da ne trošite novac na svoje pogreške, savjetuje se da saznate u nekoliko sati ono što je kroz praksu sakupljano godinama. Osim kratkog teorijskog uvoda gdje će se objasniti kako se određuju parametri koji određuju cijenu i poziciju oglasa, pokazati će se na stvarnim primjerima koje se greške često naprave u strukturiranju kampanje, kreiranju oglasa, odabira ključnih riječi. Također će se pokazati kako koristiti niz dostupnih i besplatnih alata koji bitno povećavaju efikasnost oglasne kampanje.

SEM radionica je interaktivna. Svi polaznici ove radionice imati će priliku aktivno sudjelovati u radu. Posebno će biti zanimljiv dio gdje će svatko moći chr(chr(chr('039')039chr('039'))039chr(chr('039')039chr('039')))svoju kampanjuchr(chr(chr('039')039chr('039'))039chr(chr('039')039chr('039'))) optimizirati uz konkretna pitanja oko primjene SEM optimizacijskih tehnika svoje kampanje.

Svi sudionici SEM radionice dobiti priliku umrežavanju s kolegama, razmjenu iskustava i dobre prakse i niz linkova koji su za SEM neizbježni alati.

Po izboru, polaznici mogu ponijeti svoje prijenosno računalo na SEM radionicu i imati će osiguran pristup internetu. Sve naučeno odmah će moći odmah unijeti u svoje kampanje.

Žašto doći?

Saznati ćete koja je razlika i kako optimirati na CTR, CPA, ROI, Bounce rate i zašto je to važno.

 • Kako saznati što tražitelje stvarno zanima i kako kampanju prestrukturirati na temelju toga? 
 • Koje su refferal stranice parazitske i kako ih prepoznati?
 • Koji su Keywordi high potential, i kako postupitis njima.
 • Što je peel and stick (PS) i kako ga upotrebljavati?
 • Kako upravljati s više kampanji i računa, a ipak ostati u toku sa svime?
 • Kako geotargetingom postići malu cijenu klika?

Sve to i puno više ćete ovdje naučiti.

Optimalni preduvjeti

Otvoren Google AdWords račun, aktivna kampanja koja ima barem tri mjeseca povratne statističke podatke.

Tko bi trebao doći?

SEM radionica je otvorena za sve koji žele koristiti SEM tehnike i primjeniti ih na pravilan način u praksi. Radionica je posebno skrojena za one koji vode internet oglasne kampanje, a nisu zadovoljni rezultatima koje postižu. Polaznici ne trebaju nikakvo predznanje osim razumijevanja osnovnih matematičkih operacija.

Također je preporučamo web developerima koji često vode računa samo o SEO optimizaciji i kasnije to može bitno otežati SEM optimizaciju ili uopće upravljanje kampanjama. Tko god radi ili misli izraditi web-shop, nezaobilazno bi trebao biti na ovoj radionici.

Program

Program SEM radionice se sastoji od četiri cjelina.

 1. Teoretsko predavanje u trajanju od 30 min gdje bi se opisalo kako se određuje QS, cijena klika i pozicija oglasa.
 2.  Analizirati će se stvarna SEM kampanja svakog polaznika i učiti će se kroz case-study pristup. Oni koji nemaju svoje kampanje moći je kreirati na licu mjesta.
 3. Optimizirat će se kampanja u svakom segmentu korištenjem povratne statistike. Rezultat će biti odmah vidljiv. Detaljno će se analizirati osnovna struktura kampanje jer već kod toga polaznici naprave najveće greške.
 4. Analizirati će se svaki pojedini povratni izvještaj i objasniti njegov značaj za ukupnu uspješnost kampanje

Prednosti za polaznike

Po završetku SEM radionice polaznik će moći sljedeće:

 • Pokrenuti i ispravno strukturiranu SEM kampanju
 • Koristiti povratne izvještaje i statistku za poduzimanje mjera prema postizanju željenog cilja
 • Dobiti povratne podatke kako unaprijediti svoju webstranicu i koje zahvate napraviti i na SEO (Search engine optimization)
 • Prepraviti svoje web stranice da bolje ispune ciljeve koje si postavljate
 • Razlikovati uspješne od neuspješnih ključnih riječi, oglasa, kampanji
 • Poboljšati svoje sposobnost za internetskimarketing i nastup na tržištu.

Uvjerenje

Nakon završene SEM radionice svaki polaznik dobiti će certifikat - uvjerenje o završenoj SEM radionici u organizaciji Web::Edukacije.

Materijali

Svi polaznici SEM neće dobiti niti jednu skriptu niti bilo što u papirnatom obliku. Cilj je da dobiju takvo znanje koje će im chr(chr(chr('039')039chr('039'))039chr(chr('039')039chr('039')))sjestichr(chr(chr('039')039chr('039'))039chr(chr('039')039chr('039'))) da neće trebati nikakavo naknadno čitanje debelih priručnika.

Cijena

Dvodnevna edukacija za jednu osobu plaća se 1.600 kn + PDV.

Prijave!

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.