Web::Edukacija

Pogledajte nadolazeći program Web::Edukacije koji sadrži Web Marketing Akademiju (WMA1) i Web Marketing Akademiju (WMA2).

Pogledajte program

Upisi u tijeku

Registrirajte se za pohađanje Web::Edukacije, Web::Kluba ili Web Marketing Akademije online!

Prijavite se sad

Najnovije objave

Arhiva objava

Natječaj za najbolje internetskog bankarstvo u 2015. godini

Koju banku odabrati? Kada birate banku s kojom ćete poslovati možete imati na umu mnoštvo faktora koje uključuju njihovu ponudu, odnos prema klijentima, učestalost bankomata i slično. No, svakako je u današnje moderno doba bitno i koja banka ima kvalitetno internetskog bankarstvo. Zato je jedna od bitnih kategorija ovogodišnje nagrade Masterweb upravo - internetsko bankarstvo.

U sklopu ove kategorijem, tročlani žiri sastavljen od stručnih članova web-zajednice odlučivati će o tome koje internetsko bankarstvo ima kvalitetniju web-aplikaciju, koja od njih ima bolji UX (hrv. korisničko iskustvo) te davanjem općenite ocijene izračunavati će se matematičkom aritmetičkom sredinom - konačna ocijena. Konačne ocijene stvoriti će rang listu banaka prema kvaliteti njihovih internetskih bankarstava.

Nastavi čitati

Certificirana 7. generacija Web Marketing Akademije (WMA)

Polaznici 7. generacije Web Marketing Akademije (WMA) završili su školovanje prema programu Web::Edukacije i jučer su ostvarili svoj prvi susret sa svojim WMA certifikatima. Direktor Web::Edukacije im je osobno uručio certifikate (tj. uvjerenja) o završenom školovanju. I to odmah nakon završnog predavanja Ivana Pakozdija (10. predmet) tj. nakon odslušanih 100 školskih sati WMA.

Čestitamo svim polaznicima WMA što su ju odlušali i pri tome usvojili znanja o internetskom marketingu te osvojili titulu Specijaliste za internetski marketing.

Nastavi čitati

Zaključite godinu do 60% u plusu

Šesnaest je dana do ulaska u Novu 2015. Pozivamo vas da do 31.12. iskoristite svoj preostali budžet za edukacije prijavom za najnovije tečajeve iz web marketinga, upisom u Web Marketing Akademiju te rezervacijom mjesta za najnoviju i najsuvremeniju konferenciju o internetskom marketingu 'Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga'. Prijavite se na edukacije u 2015. i uz Web::Edukaciju zavladajte internetskim marketingom uz popust od 15% za tečajeve i Web Marketing Akademiju te 60% na kotizacije za Weboo konferenciju!

Nastavi čitati

Dodjela Masterweb nagrada na Dan Internetskog Marketinga (DIM)

Danas je otvoren natječaj za prestižnu nagradu Masterweb kojoj i samo ime govori da se dodjeljuje "gospodarima weba", "najboljima od najboljih", stručnjacima za internetski marketing i tehnologije. Natječaj je jednostavan te će ponovno biti otvoren tokom godine za nove kategorije. Sada su otvorene tri nove kategorije, fokusirane na uže područje, ali zato vrlo često korištene usluge interneta kakvog danas poznajemo. Vjerujemo da ste i samo koristili servise u sve ove tri kategorije te da imate i svoje mišljenje o najboljima. Zato slobodno prijavite žiriju na ocjenjivanje i svoje favorite, a u komentarima na dnu vijesti navedite kome biste u dodjelili... khm... "zlatnu malinu"...

Nadam se da se razumijemo. ;) A najbolje komentare ćemo nagradite besplatnim ulaznicama na nadolazeći Weboo 2015 - Dan Internetskog Marketinga (D.I.M.), konferenciju o - pogađate čemu.

Nastavi čitati

Nadolazeći tečajevi iz web marketinga

Popularni, korisni i pristupačni cijenom dvodnevni su tečajevi iz područja web marketinga. Tečajevi o određenom segmentu internetskog marketinga traju dva dana, svaki dan po 5 školskih sati. Održavaju se ponedjeljkom i utorkom u popodnevnim satima (od 17:00 do 21:00 h), prilagođeni zaposlenim osobama, na adresi Ilica 107, u multifunkcionalnom prostoru i ugodnom okruženju. Za sve prijave tijekom 12. mjeseca odobravamo blagdanski popust!

Nastavi čitati

12. mjesec je i mjesec darivanja Web::Edukacije

Web::Edukacija ne živi u Laponiji, ne nosi crveno odijelo, ne putuje sanjkama uz zvuk zvončića kroz noć, no zaprima pisma baš kao i Djed Mraz i rado ispunjava želje. Tako nam je pristiglo nekoliko upita znatiželjnika koji žele upisati Web Marketing Akademiju, no žele biti i darovani blagdanskim popustom jer 12. je mjesec i tako smo navikli.  Patuljci Web::Edukacije okupili su se za Okruglim stolom i nakon izglasavanja, Rudlof je glasno donio konačnu odluku: vrijeme je za popuste!

Nastavi čitati

SEO i Google AdWords - 20 šk. sati stručnosti uz popust

Dovedite SEO i AdWords u svoj posao kao moćne internet alate današnjice koji rade isključivo i jedino u Vašu korist - samo ako se znate koristiti njima. Korištenje ovih alata omogućeno je svima, no s velikom razlikom između onih koji će ih zaista znati koristiti na praktičnom nivou i uz stručnu asistenciju certificiranih eksperata koji će uložiti svoje vrijeme i dugogodišnje iskustvo u 20 školskih sati teorijskih objašnjenja i praktičnih rješenja. 

Nastavi čitati

Neočekivana popunjenost 7. generacije WMA

Zahvaljujemo svim upisanim polaznicima 7. generacije Web Marketing Akademije čija predavanja počinju danas u popodnevnim satima uvodnim govorom organizatora te svečanim otvorenjem nove generacije certificiranih Specijalista za internetski marketing. Izuzetno veliki interes za upise ugodno je iznenadio organizatore, no ne i one koji su tražili mjesto više prije zaključenja prijava te nisu uspjeli biti polaznici ove generacije Web Marketing Akademije.

Nastavi čitati

Otvoreni upisi u Web Shop Akademiju

Web Shop Akademija (WSA) osnovana je zbog velike potrebe i potražnje tržišta i naših klijenata za specijalizacijom ovog segmenta internetskog marketinga koji će vas sprovesti kroz cijeli spektar intenzivne web trgovine u trajanju od 40 školskih sati. Namijenjena je poduzetnicima i onima koji žele naučiti i savladati produktivnu web trgovinu na svjetskom nivou. UPIŠITE danas WSA da biste sutra imali najbolji web shop.

Nastavi čitati

Mjesec dana do početka nove generacije Web Marketing Akademije

Novi ciklus upisa u sljedeću, 7. generaciju Web Marketing Akademije je u tijeku te pozivamo sve osobe koje žele biti certificirani Specijalist za web marketing (s upisom u radnu knjižicu) da se što prije PRIJAVE i rezerviraju svoje mjesto u redovima nove generacije Web Marketing Akademije.

Također je moguće prijaviti se u 8. generaciju WMA koja kreće u 3. mjesecu 2015. te traje do 6. mjeseca 2015. Sve rane prijave u WMA8 nagrađuju se popustom od 30% koji vrijedi do kraja mjeseca listopada.

Nastavi čitati

Regolina - mjesto za nove susrete

Želimo vas upoznati s Regolinom koja oblači svečano, šareno ruho te će se pojaviti na svom prozoru u ponedjeljak 22.09. u podne kada će pozdraviti sve svoje uzvanike. Njen svaki nabor na haljini nije savršeno popeglan, no odlučili smo ju pustiti u javnost kako biste ju svi mogli upoznati i početi se družiti s njom jer - Regolina je tu zbog vas. Kliknite Regolini i pokušajte odoljeti edukacijskim kolačima koje je pripremala cijelu noć.

Nastavi čitati

Web::Edukacija vas je poslušala - upisi edukacija u radne knjižice

Poslušali smo polaznike naših seminara, radionica i akademija te im omogućili upise svih edukacija u radne knjižice! Web::Edukacija organizator je Web Marketing AkademijeWeb Shop Akademije, jednodnevnih i dvodnevnih stručnih seminara koje od sada imate mogućnost upisati u radnu knjižicu i službeno dokazati vjerodostojnost nabrajanja svih edukacija čije certifikate posjedujete. Znanje je u vašoj glavi, a dokaz na papiru!

Nastavi čitati

Regolina - web servis baš za svakog

Regolina je promotivno-prodajni web servis koji smo svi čekali! Sastoji se od triju engleskih riječi: 'REGistering OnLINApplication' te od dviju hrvatskih: 'REGistracijska dOLINA'. Na jednom centralnom mjestu ponuda svih događanja u gradu Zagrebu, okolici pa i regiji. Možete biti samo sudionik nekog događaja, polaznik edukacije ili partner koji može na ovom servisu ponuditi svoje događaje i uspješno ih prodavati. Klikom do znanja, klikom do zabave!

Nastavi čitati

NOVO! Web Shop Akademija

 Web Shop Akademija novost je na tržištu čija je konzistencija  zahtjeva omogućila ovo profesionalno školovanje naših klijenata, vas.  Potpuni spektar intenzivne internet trgovine traje 40 školskih  sati uz stručnost i asistenciju svakom polazniku od vodećeg  predavača za web trgovinu. Stručno usavršavanje prodaje putem  interneta može početi!

UPIŠITE Web Shop Akademiju danas jer vas u klupama          očekujemo  od 17.09.2014. u 17:00 h. Za prvo troje upisanih do 10.09. poklanjamo nagradni bon u iznosu od 1.000,00 kn koji možete iskoristiti za svoju sljedeću edukaciju u organizaciji Web::Edukacije, vašeg partnera za znanje.

Nastavi čitati

E-mail marketing (newsletter)

U ovo recesijsko doba, e-mail je postao najmoćniji alat za prodaju. Osim što je besplatan, pruža mnogo mogućnosti za direktno ili indirektno obraćanje potencijalnim kupcima. 

Kako e-mail utječe na marketinški mix? Kako se stvara baza vjernih klijenata i postiže njihova lojalnost? Na koji način najefikasnije skupiti dobru bazu i koje se sve statistike mogu pratiti? Te, i mnoge druge informacije saznati ćete i samostalno savladati na ovom dvodnevnom seminaru o newsletteru 23. i 24. lipnja 2014.

Nastavi čitati

Od danas je Znatko na svojoj domeni - Znatko.com

Danas smo prebacili Znatka sa domene webedukacija.com/znatko na svoju vlastitu pa je naš Znatko postao ponosni vlasnik svoje vlastite jedinstvene domene - ZNATKO.COM. Kako smo to napravili i što smo sve učinili za to - saznajte u nastavku ovog blog posta.

Nastavi čitati

Web-PR (online odnosi s javnošću)

Pred šestom generacijom polaznika Web Marketing Akademije ostao je još samo jedan predmet do izlaska iz školskih klupa i početka godišnjih odmora. U ponedjeljak i utorak, 30.06. i 01.07. na redu je posljednja, ali ne manje bitna dvodnevna edukacija - 'Web PR (online odnosi s javnošću'.
Predavač na toj sve popularnijoj edukaciji je izvršni direktor u Millenium promociji - Ivan Pakozdi.

Nastavi čitati

Marketing društvenih medija (SMM)

Znate li kako razmišljaju Vaši fanovi na društvenim mrežama? Znate kako "pretvoriti" člana grupe u kupca koji Vam plaća za Vašu uslugu ili proizvod?  

Ako dosada to niste radili, ili ste radili a niste učili od stručnjaka - vrijeme je da se prijavite na ovaj seminar!

Iskoristite marketinški potencijal najpoznatije društvene mreže današnjice.

Nastavi čitati

Hakerski napadi na računala korisnika online bankarstva

Web::Edukacija Vas upozorava da su posljednjih dana u Hrvatskoj zabilježeni sofisticirani hakerski napadi na računala korisnika online bankarstva više banaka, osobito poslovnih subjekata. Prema zasad dostupnim informacijama javno dostupnima, neka PC računala klijenata zaražena su zlonamjernim programom koji prikuplja tajne podatke njihovih vlasnika i korisnika (korisnički identitet, zaporke, brojeve računa i sl.) što omogućava napadaču kontrolu nad računalom i pristup svim aplikacijama na računalu i vanjskim servisima (npr. pristup e-mail porukama).

Nastavi čitati

Usvojite Google Analytics

Upoznajte se s besplatnim alatom za praćenje statistike posjećenosti web stranica! Na dvodnevnoj edukaciji koja se održava 9. i 10. lipnja, imat ćete priliku naučiti sve o terminologiji, analitici i konverzijama vezanim za mjerenje posjećenosti. Stručni predavač Dino Oreški uvest Vas u svijet Google Analytics-a.

Nastavi čitati

Google zagrijava, znanje obogaćuje

Bavimo se svime i svačime da bismo zaradili i preživjeli. Ovdje se ubrajaju itekako i ilegalne aktivnosti. Jeste li znali da su provale i krađe postale hard core biznis u lijepoj našoj? Naime, za svaku provalu čija šteta ne prelazi 2000 kuna policija ne naganja lopova za odštetu, on dobije kaznenu prijavu i to je to. Krade i provaljuje dok ide i sakuplja svoje male rezerve. U jednom trenutku padne i ode na 3-4 godine u zatvor, a do tada ima već značajniju količinu svojih zlatnih rezervi koje ne troši jer je u zatvoru. Drugi su pametniji, moralniji i svjesniji da zasuču rukave i rade po dva posla, iako je to ravno dobitku lota u našoj državi. Treći marljivo rade i životare od početka do kraja mjeseca znajući da će oko 20-og jelovnik biti sve siromašniji. Oni s ruba koji kopaju po kontejnerima ... njima je ionako svejedno koji je u mjesecu, kopati po smeću moraju svaki dan, uzeti bačene ostatke hrane i pokoju limenku ili plastičnu bocu za koju će dobiti povratnu naknadu i sakupiti koju kunu za kruh jer još uvijek nemamo toliko razvijen osjećaj za odgovornost kao društvo da barem svatko 20-i od nas u pekari kupi 'kruh za poslije'.

Nastavi čitati

Kako samostalno voditi AdWords kampanju

Kontekstualno oglašavanje jedan je od najisplativijih načina oglašavanja na internetu. To je oblik internetskog marketinga koji omogućuje usmjeravanje oglasa na željene web stranice.

Sve o kontekstualnom oglašavanju (SEM-u)  imat ćete priliku naučiti 02. i 03. lipnja kada je na programu 6. predmet Web Marketing Akademije.

Nastavi čitati

Korisni web servisi

Danas je web - jako, jako ogroman. Prepun je senzacijskih, površnih i netočnih sadržaja koji zatupljuju i kradu naše dragocjeno vrijeme. Iako postoje i korisne stranice na kojim se možete informirati, nešto naučiti, riješiti neki problem, mi ih vjerojatno koristimo tek nekolicinu.

Web::Edukacija Vas zato želi oplemeniti s novim spoznajama i naučiti koji su to još korisni web servisi danas dostupni. Za neke od njih vjerojatno nikada niste čuli, a mogu Vam biti od značajne koristi. A i drugi internauti ih itekako koriste.

Nastavi čitati

SUPER edukacije - 'Content marketing done right' i ' Internet i content marketing se vole! '

 Konferencija 'Web::INDUSTRIJA 2014 - Carstvo privlačnog sadržaja' sa cjelodnevnim edukativnim predavanjima i tematikom content marketinga odvijati će se 29.05.2014. u zagrebačkom Hypo centru. Drugog dana konferencije, 30.05. na programu su dvije SUPER Web::Edukacije koje vode šarmantni, zabavni i stručni TOP5 predavači okrunjeni na konferencijama Web::Strategija, Weboo te Web::INDUSTRIJA. U nastavku pročitajte tko su oni i koje SUPER Web::Edukacije su spremili za Vas!

Nastavi čitati

U dva dana do odličnog web sadržaja

Sve se više pažnje posvećuje web stranicama tvrtki i komunikaciji s korisnicima upravo na webu. Web je postao glavno sredstvo komunikacije s klijentima, posjetiteljima i potencijalnim kupcima. 

Vrlo je bitno na koji način pišete na web stranicama Vaše tvrtke. Na ovoj edukaciji naučit ćete kako se obratiti svojim korisnicima, kako sastaviti sadržaj za web te na primjerima iz prakse vidjeti što je dobro, a što treba poboljšati. 

Na koji način oblikovati i objavljivati informacije o Vašoj tvrtki i Vašim uslugama saznat ćete na edukaciji 12. i 13. svibnja.

Nastavi čitati

Sam svoj SEO majstor

Na ovoj dvodnevnoj edukaciji naučiti ćete sve o optimizaciji web stranica za tražilice (SEO-u). Kako pravilno napraviti optimiziranu web stranicu te kako ju promovirati na tražilicama poučit će Vas predavač Krešimir Drvar, stručnjak za SEO, 26. i 27. lipnja.
Ova će Vas edukacija upoznati s načinom rada tražilica te primjenom SEO tehnika u internetskom marketingu, a po završetku edukacije o SEO-u dobit ćete detaljan uvid u sve mogućnosti ove marketinške tehnike na webu!

Nastavi čitati

Dvodnevni seminar o web trgovini

Web trgovine u svijetu svakodnevna su stvar. Kod nas postoji određena mjera skeptičnosti kupaca zbog sigurnosti ovakve kupovine. Kupovina preko Interneta najčešće je najbrži i najjeftiniji način kupovine željenog proizvoda.

Internet tržište jedno je od najvećih svjetskih tržišta u razvoju. U Hrvatskoj je ovaj način kupnje još uvijek u povojima. Priliku za veliku zaradu imaju oni koji su ispred konkurencije, oni koju znaju više. Pokrenite internet trgovinu i osigurajte svoje mjesto u skoroj ekspanziji web trgovina u Hrvatskoj. Pokrenite internet trgovinu ili profitirajte sa sadašnjom uz dvodnevni seminar 19. i 20. svibnja.

Nastavi čitati

Web Marketing - dvodnevni seminar

Budućnost Web Marketinga je svijetla i u to apsolutno nema sumnje. To je jedna od najučinkovitijih marketinških grana, s velikim dosegom ciljane publike, s potpuno mjerljivim rezultatima. Jedna od najvećih prednosti je dostupnost i interoperabilnost; sve je moguće učiniti u real-time-u. Samo jedan klik i nekoliko sekundi ste udaljeni od rezultata. Budite u korak s vremenom i upišite ovaj dvodnevni seminar na kojem ćete naučiti više o web marketingu.

Nastavi čitati

Web Marketing Akademija (WMA) starta sa 6. generacijom polaznika!

Za točno 7 dana krećemo s predavanjima u 6. generaciji Web Marketing Akademije. Iza nas je pet generacija Specijalista za web marketing, odnosno 80-ak stručno osposobljenih osoba na tržištu rada za internetski marketing.  WMA pokriva sve aspekte web marketinga kroz 10 predmeta u trajanju od ukupno 100 školskih sati.

Nastavi čitati

Jutarnji.hr voli Znatka, a Znatko voli humor

Hrvatske željeznice, u trenutku kada su zatražile studente za svoj slogan, učinile su si pravu medvjeđu uslugu. Obzirom na postojeće probleme i dobro poznato funkcioniranje naših željeznica, javnost je ovo jedva dočekala te pokazala koliko Hrvati mogu biti zabavni, a sve je u roku od nekoliko sati postalo viralno! No, zašto je ova vijest bitna za WEb::Edukaciju i sve nas? Pa... Naš Znatko završio je na naslovnici teksta!

Nastavi čitati

Uskršnja nagradna čestitka

Stiže nam produženi vikend s nešto toplijim i sunčanijim vremenom, a u nedjelju je dan za obitelj uz uskršnji stol i veselo druženje. Vrijeme je za farbanje jaja.Neka  vaša kreativnost i maštovitost dođu do izražaja jer Web::Edukacija nagrađuje najdrugačije jaje! Pošaljite svoje fotografije, a mi nagrađujemo nama najoriginalnije ofarbano jaje! Koja je nagrada - pitate nas, pročitajte u nastavku.

Nastavi čitati

Bacanje novčića u fontanu - sreća?!

Okreni se leđima prema fontani, zažmiri, zamisli svoju želju i baci novčić preko ramena iza sebe u fontanu! Najčešće poželjena želja je, vjerujemo, pronalazak radnog mjesta, zaposlenje, redoviti mjesečni dohodak i život dostojanstven čovjeka jer ipak, živimo u Hrvatskoj.

S Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) odašilju vijest o gotovo 400 000 nezaposlenih, nastavak negativnog trenda je u porastu, a među nezaposlenima, posebice mlađom populacijim, vlada neizvjesnost; 'Hoću li se zaposliti i kada?'

Bacanje novčića u fontanu ne pomaže, zvijezde padalice također ne rade svoj posao kao ni bubamara, dimnjačar ili djetelina sa četiri lista. Otkriti ćemo vam danas što pomaže, sigurno pomaže u pronalasku Vašeg novog radnog mjesta ili Vas na vašem sadašnjem mjestu lansirati prema gore, iznad 'zgodne Tanje iz marketinga' ili 'vječite štreberice Vanje'.

Nastavi čitati

Završila 5. generacija polaznika WMA

Peta generacija polaznika Web Marketing Akademije (WMA) završila je 10-predmetni studij internetskog marketinga i dobila je danas svoje diplome tj. certifikate. Uz završno predavanje koje je PR prožimalo kroz sve vidove internetskog marketinga, završio je i posljednji predmet WMA. I to, na kraju, uz vino (crno, bijelo i rose), sokove, odličnu Mateinu tortu, slatke bombone, čokoladne kuglice i međusobno druženje organizatora WMA, predavača i polaznika. Nakon toga dodjeljeni su certifikati novo-stasaloj generaciji Specijalista za web marketing. Saznajte o kome je sve riječ.

Nastavi čitati

Za tango je potrebno dvoje, za internetski marketing 10!

Plešete li tango ili bilo koji drugi latinoamerički ples, treba Vas biti dvoje da biste u čvrstom zagrljaju i žestokim plesnim pokretima kroz ples dočarali ljubav, tugu, sreću, uzbuđenost, zadovoljstvo. I naravno, trebate biti tjelesnoj u kondiciji. Uz dobrog partnera i njegov senzualni stisak, plesni podij je samo Vaš.

Bavite li se internetskim marketingom, nije Vam potreban plesni partner za tastaturom i ekranom, a uzbuđenost ili ljubav prikazati ćete kroz odlično obavljen posao i jako dobar SEO. Ono što Vam treba jest brojka od 10 predmeta na Web Marketing Akademiji koji zaokružuju cijelu priču oko internetskog marketinga u kojem ste Vi glavni na podiju (ili ipak i dalje na tastaturi).

Nastavi čitati

Prilika za mlade! YOLO!

Naša tvrtka objavljuje otvoreni poziv svim mladima zainternesiranima za informatiku ili internetski marketing te PR da nam se jave kako bi bili dio velikih konferencija kao što je Web::Strategija, Weboo ili sajma Web::INDUSTRIJA. U organizaciji tako velikih događanja uvijek treba što više ljudi te svaka pomoć organizatorima je dobrodošla. Zato, ako si mlad ili se tako osjećaš (a svi se mi tako osjećamo, zar ne?) - nekad se reklo CARPE DIEM (lat. iskoristi dan), a danas se to kaže - YOLO (eng. You Only Live Once) - i pridruži se druženju, poslu, edukaciji i zabavi koje ti omogućava sudjelovanje prilikom stvaranja evenata.

Nastavi čitati

Weboo 100% Turizam - post festum

U četvrtak, 13. ožujka održana je treća po redu konferencija Weboo - Weboo 100% Turizam. U dvoranama Hypo centra okupili su se turistički djelatnici te stručjaci za online poslovanje i promociju u turizmu. 

Pogledajte kako je bilo, tko su TOP5 predavači te pročitajte komentare publike. 

Nastavi čitati

Odabrane su najbolje web stranice u turizmu 2014!

Konferencija Weboo 100% Turizam održana je jučer, dana 13. ožujka u Hypo centru u Zagrebu. Na jednom su se mjestu okupili turistički djelatnici, stručnjaci za web marketing u turizmu te posjetitelji koji su došli čuti dobre savjete i upoznati i družiti se s ljudima iz struke

Za govornicom se tijekom dana izmijenilo preko 10 predavača, a u točno 12 h i 30 minuta došla je na red dodjela Masterweb nagrada. Na Masterweb natječaj bilo je prijavljeno 40-tak web stranica, a za stručno ocjenjivanje pobrinuo se ocjenjivački odbor kojeg su činili Krešimir Drvar, Ana Klarić Kumer i Marko Radelić

Ovog puta umjesto troje dobitnika, proglašeno ih je čak 6 - i izvođači i naručitelji web stranica. Pogledajte tko su dobitnici!

Nastavi čitati

Dvorana je puna, a tko dolazi?

I ovog puta za konferenciju Weboo pokazao se velik interes pa je dvorana puna. Weboo 100% Turizam održat će se sutra, 13. ožujka u Hypo centru u Zagrebu, a osim zanimljivih predavanja mnogobrojne posjetitelje očekuje pregršt zabave, druženja, slastica i iznenađenja.

Iako je glavna tema konferencije turizam i poslovanje te promocija u turizmu - online, svoj je dolazak, osim mnogih turističkih zajednica, potvrdio i velik broj ljudi iz branše, weba i poduzetništva. 

Nastavi čitati

Oskari su podijeljeni, a slijedi dodjela Masterweb nagrada!

Dok cijeli svijet priča o dodjeli Oskara i prepričava tko je obukao kakvu modnu kombinaciju, u Hrvatskoj se upravo počinju ocjenjivati najbolje web stranice za turizam koje se natječu na Masterweb natječaju. 

U kategoriji 'Najbolja web stranica u turizmu 2014' prijavljeno je preko 30 web stranica vezanih za turizam, a na konferenciji Weboo 100% Turizam uživo će se proglasiti tri najbolje. 

Danas, 03. ožujka, točno u podne, zatvorene su prijave na Masterweb natječaj. Više se nije moguće prijaviti, a svima onima koji su zakasnili ostaje mogućnost da se dobro pripreme za sljedeću godinu te u nastavku pročitaju koji su to web-projekti zaslužili nominaciju za Masterweb.

Nastavi čitati

Zaradi uz Znatka - ožujak

Otkako je završila akcija u veljači za Znatka pod nazivom "Zaradi uz Znatka", sigurno se pitate koliko ste zaradili i koliko ćete dobiti novaca na svoj račun? Javite se slobodno Znatku na njegov službeni email gdje ćete saznati svoj obračun te dogovoriti ostalje detalje. Svakako požurite jer će se obračuni raditi samo do 07.03. (petak).

Nadalje, svi spremni za nastavak igre "Zaradi uz Zantka", te one koji nam tek dolaze - objavljujemo NOVA PRAVILA kako zaraditi uz Znatka u ožujku.

Nastavi čitati

U čemu je kvaka s palačinkama?!?

Na servisu Web::Edukacije za postavljanje anonimnih tematskih pitanja - Znatko, dogodio se veliki boom! Naime, jedno je pitanje postavljeno u kategoriji ‘Web Dizajn’ pogledalo preko 1.700 osoba - i to u manje od dva mjeseca.

Zašto je pitanje ‘Kako napraviti site za palačinke?’ najčitanije u sve četiri kategorije u kojima se mogu postavljati pitanja? Kakve veze imaju palačinke s webom? Kako će site u konačnici izgledati? Što su ostali korisnici odgovorili? Tko zna - Znatko zna!

Nastavi čitati

Besplatno na sajam Web::INDUSTRIJA uz Poduzetnički impuls

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javne pozive u sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2014. usvojenog na sjednici Vlade Republike Hrvatske 6. veljače 2014.

Ministar Gordan Maras rekao je i kako se sljedećih godina planira više izdvajati za malo i srednje poduzetništvo, sve veći će biti udio sredstava iz EU pa se očekuje da će u 2014. biti ukupno više od 700 milijuna kuna poticaja. Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj čini čak 99,5 posto ukupnog gospodarstva.

Nastavi čitati

Masterweb natječaj - još manje od tjedan dana za prijave

Za samo 6 dana zatvaraju se prijave na Masterweb natječaj - hrvatski natječaj za najbolje web radove po izboru web stručnjaka. 

Ovog puta za 'Najbolju web stranicu u turizmu 2014' prijavljeno je puno radova, od turističkih zajednica, turističkih info centara, putničkih agencija, turističkih agencija, web stranica za putovanja i online booking, stranice malih iznajmljivača turističkog smještaja, sve do web stranica turističkih atrakcija i odredišta. 

Niste među njima? Požurite! Za prijave na Masterweb natječaj ostalo je svega par dana.

Nastavi čitati

Besplatno educirajte sebe i svoje djelatnike

Vi ili djelatnici Vaše tvrtke imate mogućnost besplatnog obrazovanja, organiziranog učenja tematike namijenjene Vašim potrebama i željama za što bolje rezultate i učinkovitost Vaše tvrtke u poslovnom okruženju. Mogućnost besplatnog obrazovanja rijetko se pruža, a gotovo nikad na način da bude kvalitetno i cjelokupno te da se posveti i teorijskom, ali prvenstveno i praktičnom dijelu u interakciji predavača i Vas tijekom trajanja edukacije kao u radionicama i seminarima Web::Edukacije.

Nastavi čitati

Vruće edukacije za turističke djelatnike

Ako ste turistički djelatnik, mali ili veliki iznajmljivač turističkog smještaja, vlasnik ili djelatnik hotela i hotelčića, djelatnik u putničkoj ili turističkoj agenciji, ovo su edukacije stvorene za Vas!

'Kako iskoristiti internet za viralnu kampanju turističke destinacije?', 'Promocija na booking servisima' i 'GA-GA Turizam' edukacije su koje će drugog dana konferencije Weboo 100% Turizam polaznicima dati vjetar u leđa te savjete i potrebna znanja za uspješniji plasman i pobjedu u borbi na turističkom tržištu.

Nastavi čitati

Koja je najbolja web stranica u turizmu 2014.?

Tko ima najbolju web stranicu za turizam? Možda baš Vi! Upravo su u tijeku prijave na Masterweb natječaj. Ovog se puta biraju najkreativnije osmišljene i najbolje provedene web stranice povezane s turizmom, a nagradit će se i izvođači i vlasnici web stranica. Prjavite se i Vi do 03. ožujka točno u podne, jer osim što možete osvojiti vrijedne nagrade dobivate i mogućnost dolaska na konferenciju Weboo 100% Turizam po povoljnijim cijenama. 

Nastavi čitati

Internet trgovine zatvaraju vrata malih lokalnih dućana

"Trgovci u internetu idućih će godina klasičnim malim trgovcima sve više uzimati kupce", piše Deutsche Welle u tekstu u kojem se navodi ovo predviđanje šefa centra eWeb-Research-a na Visokoj školi Niederrhein, i nastavlja - "To će pogotovo pogoditi srednje velike gradove. Mnogi manji trgovci će morati zatvoriti svoje trgovine". Prema zadnjem istraživanju javnog mišljenja, sprovedeno od strane Instituta za trgovinska istraživanja (IFH), već sada je jasno da svaki treći potrošač smanjio broj svojih odlazaka u središte grada i umjesto toga radije kupuje na internetu.

Više od 60% malih trgovina žali se na sve manji broj mušterija. No, to je tek početak. 

Nastavi čitati

Konferencija 'Weboo 100% Turizam' - još mjesec dana

Dragi web marketingaši i svi koji se tako osjećate! 

S ponosom Vas obaviještavamo da su pripreme za konferenciju Weboo 100% Turizam ušle u završnu fazu te nas još samo mjesec dana dijeli od treće po redu edukativne, regionalne konferencije Weboo. Konferencija o internetskom marketingu - Weboo 100% Turizam, održat će se 13. ožujka 2014. kada će se na jednom mjestu okupiti svi koji u svom poslu koriste ili žele još bolje koristiti web kao glavni alat za uspjeh. Što je sve potrebno za promociju turizma online te kako se Internet i online marketinški alati mogu iskoristiti za povećanje profita, publici će pokazati stručni predavači koji zajedno broje preko 100 godina iskustva u turističkom poslovanju.

Nastavi čitati

Važnost certificiranja

Profesionalno usavršavanje se može učiti samostalno ili pohađanjem određenih tečajeva, no kao potvrdu znanja potreban je certifikat. Web::Edukacija i Web Marketing Akademija pomažu studentima napraviti prvi korak ulaska u profesionalan svijet internetskog marketinga, te ih osposobiti za nova znanja koja će im donijeti znatnu prednost prilikom traženja posla u ovoj brzorastućoj grani online poslovanja. Detalje o mogućnostima i važnosti certificiranja na Web Marketing Akademiji pročitajte u nastavku teksta.

Nastavi čitati

Zašto je nužno da vlasnici startupova šalju svoje zaposlenike na konferencije?

Mnogi zaposlenici žele prisustvovati konferencijama, ali nadređeni im to odbiju, kažu da je skupo. Obećaju im da će ići neki drugi put. Video će ionako biti dostupan na internetu kasnije ili će biti besplatnih prezentacija s konferencije. Čemu plaćati ulaznicu ako sve možete dobiti besplatno. U tvrtkama uvijek vlada gužva, natječemo se s vremenom, uskoro nam novi proizvod/usluga izlazi na tržište, moramo sada stisnuti stvari, a za konferencije ćemo imati vremena tek kasnije - odgovor je mnogih nadređenih.

No, upravo zbog te stiske, pristup 'učinit ćemo to kasnije' ne funkcionira u praksi.

Nastavi čitati

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.