Druminar - osnove

Seminar o društvenim mrežama u poslovanju

Danas kada je marketing interaktivniji nego ikad prije i kada je postalo izuzetno jednostavno složiti marketinšku kampanju kroz društvene medije (Facebook, Linkedin, Twitter te nekolicinu regionalnih društvenih mreža, blogova i foruma) - mnogi "klasični" marketingaši se znaju izgubiti u šumi novih pojmova i interaktivnih mogućnosti Interneta. Često su njihove kampanje tek djelomično iskorištene, a ponekad ni toliko.

DruminarFejs, Twitter, blogovi, profili... Tko se više može snaći u tome? Što možete napraviti sa svim tim mrežama i alatima? Kako se oglašavati? Kako graditi brand? Kakav Vam je ROI? Što i kako s on-line identitetom?

Ovaj seminar nudi odgovore na sva ta pitanja. Vrijeme je da ih i Vi saznate.

Predavači: Popis predavača

Trajanje: 5 školskih sati
Datum i vrijeme održavanja, lokacija: pogledajte program edukacija
Način izvođenja seminara: predavanja, interkacija u grupi, primjeri

Tko bi trebao doći?

Program seminara namijenjen je poslovnim ljudima (ali svima koji privatno koriste Facebook i Twitter ili imaju blog), a nisu svjesni svih marketinških mogućnosti koje im omogućavaju ovi društveni mediji. Također, ovo je odlična podloga za edukaciju djelatnika iz marketinga koji će usvojiti nova saznanja o društvenim medijima i njihovim marketinškim dosezima.

Program

Program radionice će biti podijeljen u slijedeća četiri dijela, s kraćim pauzama između pojedinih dijelova. Svaki dio vezan je uz pojedinu mrežu i vođenje marketinške kampanje na njoj. U praksi - primjenite sva četiri pristupa paralelno!

1. FACEBOOK - Tko još nema profil na Fejsu?

Jedna od planetarno najpopularnih društvenih mreža iznimno je zanimljiva marketinška platforma s nevjerojatnim mogućnostima oglašavanja. U ovom dijelu seminara proći ćete kroz osnove Facebooka, izrade i promocije stranica, osnivanje i upravljanje grupama, kreiranje strategija za oglašavanje na Facebooku i mogućnostima koje nudi oglašavanje putem aplikacija. Također ćete vidjeti najuspješnije i one manje uspješne marketinške kampanje na Facebook-u.

2. TWITTER - Čemu sva ta frka oko 140 znakova?

Baš to ćete saznati u dijelu seminara koji obrađuje Twitter. Otkrit ćete kako, zašto i kakav profil te home page kreirati, koja je razlika u korištenju privatnih i poslovnih profila, kako twittati na svakom od njih, koga pratiti, a koga blokirati, što znači #hashtag, trending topic, retweet i još puno toga. Otkrit ćemo Vam koje su najkorištenije i najkorisnije aplikacije i servisi pratitelji najpoznatije svjetske platforme za tzv. microblogging, kako se promovirati, ali i koje bi greške svakako trebali izbjeći.

3. LINKEDIN - Poslovnjaci svijeta, okupite se!

Ova društvena mreža, prvenstveno namijenjena profesionalcima i poslovnjacima, pruža daleko više mogućnosti i koristi no što većina ljudi misli. Stoga će ovaj dio seminara biti rezerviran za upoznavanje svih kutaka svijeta LinkedIn-a - od izrade profila, networkinga, pretraživanja, izgradnje osobne prezentacije ili prezentacije tvrtke, pronalaženje i davanje odgovora na pitanja pa sve do dobrih starih osnova - temeljnih pravila ponašanja.

4. BLOG - Još nemaš blog?

Prije nekoliko godina pravi hit, a posljednih godina na zalazu, blog još uvijek ima puno neiskorištenog potencijala, pogotovo u Hrvatskoj. Stoga ćete se prvo posvetiti osnovama blogiranja i nepisanim pravilima ponašanja. Nakon toga ćete saznati kako pisati uspješan blog, kako ga povezati s ostalim servisima i ono najvažnije - kako postati popularan u blogosferi.

Što ćete naučiti?

DruminarPridružite nam se kako biste:

  • povećali broj posjeta svojih web stranica,
  • poboljšali prodaju u svom web shop-u ili
  • osnažili svoj online identitet u promotivne svrhe.

Prijava na seminar

Prijavite se putem on-line obrasca ili prijavnice.

Cijena

Cijena za jednog polaznika iznosi 1.000,00 kn + PDV. Za sve polaznike pripremili smo popuste.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost Marketing odjela d.o.o.